Sunčan i ledeni četvrtak pred Novosađanima: Bez isključenja struje, uz mnogo dešavanja

Ovaj sunčan i ledeni četvrtak Novosađanima donosi pregršt zanimljivih dešavanja.
Sunčan i ledeni četvrtak pred Novosađanima: Bez isključenja struje, uz mnogo dešavanja
Foto: 021.rs
S obzirom na to da je i danas sneg iznenadio meteorologe, ne možemo da vam garantujemo da ga sutra neće biti. 
Predlažemo vam da posetite neki od koncerata na kojima se prikupljaju novčana sredstva za našeg sedmogodišnjeg Novosađanina, a možete mu pomoći i slanjem SMS poruke sa brojem 1420 na 3030, ili uplatom na račun 160-6000001511379-80.
Vreme
 
Četvrtak će u Novom Sadu biti sunčan, ali leden. Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni, povremeno i jak. Jutarnja temperatura biće -7, a najviša dnevna 1 stepen.
 
Poboljšanje biometeoroloških prilika može usloviti smanjenje tegoba kod većine hroničnih bolesnika, izuzev osoba sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolja i proremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.
 
Trebalo bi da znate i...
 
U četvrtak neće biti radova na električnoj mreži, te neće biti ni nestanaka struje u Novom Sadu i okolnim mestima.
 
Gde ići?
 
Novo izdanje Language cluba održaće se u Radio kafeu u Svetozara Miletića 45. Druženje počinje u 20 časova, a ulaz je slobodan.
 
Tamburaški sastav "La banda" održaće humanitarni koncert za sedmogodišnjeg Novosađanina Miloša Ćelapa u 20 časova u amfiteatru Rektorata Univerziteta.
 
Humanitarni koncert Osnovne muzičke škole "Josip Slavenski" i Srednje muzičke "Isidor Bajić" održaće se od 19 časova u Sinagogi, a prilog od koncerta će biti doniran za lečenje sedmogodišnjeg Novosađanina Miloša Ćelapa.
 
U Katoličkoj porti će od 18 časova biti obeleženo godinu dana od ubistva i veče sećanja na Kristijana Kostića Blekija. Prilikom dolaska poželjno je doneti cveće, gitaru i druge simbolične predmete.
 
Nastup Duo Allegria održaće se u 18 časova u Svečanoj sali Matice srpske. Ovaj duo čine Stana Krstajić koja svira flauru i Dunja Kalamir na violini.
 
Koncert gostujućeg profesora iz Španije Fernando Raña Barreira sa profesorkom Laurom Levai Aksin i klavirskim saradnikom sa Akademija umetnosti u Novom Sadu Filipom Milisavljevićem održaće se od 19 časova u Kulturnoj stanici "Eđšeg", a ulaz je besplatan.
 
Izložba "Eleu. Sa. i njena pratilja" umetnika Aleksandra Smederevca otvara se u 19 časova u Kulturnoj stanica "Svilara".
 
Predavanje kustosa Srpske kuće na Krfu Ljubomira Saramandića "Hodočašće na Krf" održaće se u 19 časova u Istorijskom Arhivu Novog Sada (Filipa Višnjića 2a).
 
Predavanje "Biciklom po revolucionarnim stazama Vojvodine" održaće se u 18 časova u Muzeju Vojvodine. Predavač je Danijel Apro, novinar i pisac.
 
Projekcija filma "Da li ste videli ovu ženu" Matije Gluščevića i Dušana Zorića, biće prikazano u Kulturnom centru Novog Sada u 19 časova, a prisutne očekuje i razgovor sa autorima.  
Izložba fotografija konkursa "Biti mlad u Srbiji" biće otvorena u 19 časova u Francuskom institutu, a prvo mesto je osvojio Novosađanin Miloš Krstić.
 
U okviru ciklusa programa Svet digitalne umetnosti u Američkom kutku moderator Andrej Tišma će od 14 časova pričati o video festivalu "Igra slikama".
 
Promocija trećeg broja književnog časopisa "Beleške" održaće se u 18 časova u Omladinskom centru CK13.
 
Projekcija animiranog filma "Meda sa severa 4: Porodično putovanje" počeće u 18 časova u KC "Mladost" u Futogu, a od 20 časova će biti projekcija filma "Čovek po imenu Oto".
 
Nastup Treće smene počeće u 20 časova u Brauhausu.
 
Predstavom "Dugokosa opasnost (plesni venac)" će gostovati plesna trupa "GG Ples" iz Egera, a odigraće je u 19 časova na Velikoj sceni Novosadskog pozorišta/Újvidéki színház.
 
Predstava "Na vukovom tragu" odigraće se od 18 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti