Novosađani pokrenuli peticiju "Za Telepski park - poslednji spas"

Novosađani su pokrenuli peticiju kojom traže da zelena površina na Telepu postane gradski park.
Novosađani pokrenuli peticiju "Za Telepski park - poslednji spas"
Foto: 021.rs (Google earth)
Kako navode u peticiji, ovo je jedina preostala zelena površina na Telepu, a park bi služio kao "filter" na području grada gde je velika zagađenost vazduha.
"Zagađenost vazduha naročito loše utiče na zdravlje dece i starijih osoba. Park bi služio kao stecište, utočište tokom vrelih letnjih dana, kao oaza za slobodnu dečiju igru, odrastanje, razonodu i okupljanje svih generacija", piše u opisu.
Peticiju je do sada potpisalo više od 700 građana, a možete je naći OVDE.
 
Podsetimo, ovaj plac na Telepu je krajem januara kupio "Karin invest", za nešto više od 961 milion dinara.
 
Nakon kupovine, predstavnik ove kompanije je za 021.rs kratko naveo da je njihov plan da na lokaciji izgrade stambeno-poslovni objekat koji je predviđen urbanističkim planovima, kao i da će više reči o tome biti u narednom periodu. 
 
Ovaj prostor na Telepu je deo veće površine od tri hektara za koju građani traže da bude park. Međutim, urbanisti su odlučili da ograđeno zelenilo bude na površini od 1,2 hektara, dok je veći deo prostora namenjen stambeno-poslovnom kompleksu.
  • Ha

    09.02.2023 20:57
    Haha
    Sad hocete park! Što ste dali kuce da vam se ruše? Sad gospoda sede u novim stanovima, pa izvoljevaju od dosade. Inace u tom delu kerove istrčavaju!
  • Dragica

    09.02.2023 13:44
    Podrška
    Bravo za inicijativu!
  • /

    09.02.2023 13:33
    /
    gadili ste se na kuce sa bastom i dvoristem koje su tu bile a sada bi hteli park



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti