VIDEO, FOTO: Partizanska ulica otvorena za saobraćaj, Vesić ne zna zašto se kasnilo s radovima

Partizanska ulica otvorena je za saobraćaj, nakon devet meseci radova na nadvožnjaku.
VIDEO, FOTO: Partizanska ulica otvorena za saobraćaj, Vesić ne zna zašto se kasnilo s radovima
Foto: 021.rs

U prethodnim danima radovi su završeni i ulica oslobođena mašina, a uređenje pešačkih i biciklističkih staza će uslediti.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, ovim radovima rešen je i problem odvođenja atmosferskih voda, koje su se zadržavale ispod nadvožnjaka posle svake jače kiše.
 
"Novosađani znaju kako je to izgledalo i znaju koliko je ova ulica važna za saobraćaj. Morali smo da budemo strpljivi, ranije i sa Kisačkom ulicom, ali više nećemo imati neke probleme koje smo imali. Hvala izvođaču što je dao sve od sebe da se ovi radovi završe u ovom teškom periodu u kojem smo", naveo je Đurić.
 
Ministar saobraćaja Goran Vesić rekao je da je brza pruga trenutno najbitniji infrastrukturni projekat države, a da će radovi biti završeni 2024. godine.
 
"Žurili smo da se sve ovo što pre završi, a do kraja meseca biće završeno i parterno uređenje. Juče sam imao razgovore sa mađarskim ministrom o tome kako ćemo urediti brzi voz budući da saobraćaj, sa izgradnjom pruge, postaje međunarodni i radimo na tome da se otvore granični prelazi - na železničkim stanicama u Novom Sadu i u Beogradu, a kako bi se ubrzao protok putnika", poručio je ministar.
 
 
Najavio je potpisivanje ugovora za izgradnju brze saobraćajnice Beograd - Zrenjanin - Novi Sad do kraja godine, kao i ustupanje stare ranžirne stanice, imovine države, Gradu Novom Sadu na korišćenje.
 
Na pitanje 021.rs zbog čega se toliko kasnilo sa završetkom ovih radova, Vesić je rekao da "ne zna", te da treba pitati izvođače radova. 
 
Podsetimo, 021.rs je u više navrata upućivao zvanična pitanja o kašnjenju i eventualnim posledicama koje kršenje ugovora može da ima, ali odgovore nismo dobili.
 
Radovi na rušenju starog i izgradnju novog nadvožnjaka u Partizanskoj ulici počeli su 10. maja, a prvobitan rok za završetak radova bio je 17. oktobar. Potom je rok pomeren za sredinu decembra i potom za 15. februar.
 
  • stanko

    20.02.2023 15:58
    sns vladari
    Dok sns firme rade i grade bice to sve kratkog roka... dobro je da im putevi opstanu i 6 meseci posle njijovih radova. Sve je to teska korupcija..
  • Jorgovan

    20.02.2023 10:34
    Isto kao i...
    Ako su je uradili kao i u Temerinskoj bice kratkog veka. Prodjite malo da vidite na sta lici put ispod nadvoznjaka u Temerinskoj, vec je krpljeno bar 10 puta...
  • Slavko

    19.02.2023 12:40
    Godinu dana zatvorena ulica i oni nisu promenili kompletan asfalt u celoj ulici već samo ispod nadvožnjaka pa ce je opet zatvoriti da asfaltiraju ostatak ulice.Srbija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti