FOTO: Radovi na parkingu ostavili Limance bez mesta za vozila - moraju da čekaju četiri meseca

Stanovnici dela ulice Ivana Ribara, na Limanu, ostali su bez nekoliko desetina mesta za parkiranje zbog radova na obnovi parkinga.
FOTO: Radovi na parkingu ostavili Limance bez mesta za vozila - moraju da čekaju četiri meseca
Foto: 021.rs

Stanovnici ove ulice, prema navodima za 021.rs, ističu da nije problem u uređenju parkinga, već u organizaciji. Prinuđeni su da u naredna četiri meseca traže parking koji je udaljen od njihovog kvarta. 

Radovi koji su počeli ove nedelje obuhvatili su postavljanje ograde i druge pripremne poslove za otvaranje gradilišta.

Stanovnik ove ulice Predrag Vidicki kaže da su ostali bez 70 do 80 parking mesta i da se čini da nadležni nisu razmišljali o tome kako da građanima omoguće parkiranje tokom trajanja radova. 
 
"Pre godinu dana smo ostali bez nekoliko parking mesta zbog postavljanja podzemnih kontejnera, druga polovina ulice ne može da se koristi za parkiranje zbog garaža, a već od ranije ima manjka mesta za parkiranje u ovom delu Limana. Nije jasno zašto nisu najpre sredili polovinu parkinga, a ne ovako da sva mesta ukinu na tri-četiri meseca. Imamo već gužvu zbog onih koji se ovde parkiraju tokom radnog vremena jer izbegavaju parking zonu i sada će situacija biti još gora", navodi on.
 
 
Stanovnici su pitali Grad da li mogu da im daju stanarske parking karte za naredna tri-četiri meseca kako bi mogli da koriste parkinge na Bulevaru oslobođenja koji su pod naplatom, ali nisu dobili odgovor.
Prema ugovoru JKP "Parking servis" sa izvođačima "Sremput" iz Rume, "Omega", "Elektrotim" i "Vojvodina-Bačkaput" iz Novog Sada i "Drina-coop" iz Veternika, predviđeno je da se obnovi 69 parking mesta, sagradi punjač za električne automobile, urede pešačke staze i postave držači za bicikle.
 
Radovi su vredni nešto više od 15,5 miliona dinara, a rok za izvođenje je 120 dana.
 
NAPOMENA: Nakon objavljivanja teksta reagovao je i Kabinet gradonačelnika, saopštavajući da građani treba da se jave "Parking servisu" kako bi dobili stanarske kartice i kako bi problem bio rešen na obostrano zadovoljstvo. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.
  • QQjado

    17.02.2023 18:44
    Limanci
    Limanci, tako vam i treba kad ste glasali protiv AV.
    Pokazaćemo mi vama. Prvo glasajte kako treba pa onda parking i sve sto treba.
  • Miko

    17.02.2023 15:18
    Na Naselju su na svako deseto mesto stavili kontejner za staklo???
    Dušmani!
  • Vladan

    17.02.2023 15:10
    @Milan

    Mi smo to radili u Despota Stefana i Šekspirovoj kad su nam bez potrebe zatvarali parkinge zbog beskonačnih radova, toliko o tvom "internet komentarisanju".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti