"Ekstra zona" od danas u Novom Sadu, evo u kojim ulicama se parkiranje ograničava na sat vremena

Nekoliko parkirališta u "crvenoj" zoni od danas, 1. novembra, preći će u novouspostavljenu "ekstra" zonu, u kojoj se parkiranje ograničava na sat vremena.
"Ekstra zona" od danas u Novom Sadu, evo u kojim ulicama se parkiranje ograničava na sat vremena
Foto: 021.rs

JKP "Parking servis" je izmene najavio tek jedan dan pre početka primene "ekstra" zone u Novom Sadu. Osim toga, pojedine ulice koje su bile u "plavoj" zoni sada će preći u "crvenu".

U "ekstra" zonu, u kojoj je parkiranje ograničeno na sat vremena, za šta treba da se izdvoji 70 dinara, ulaze sledeće ulice:
 
  • Narodnih heroja
  • Bulevar Mihajla Pupina (na delu između Jovana Đorđevića i Jevrejske)
  • Ilije Ognjanovića
  • Ise Bajića
  • Konstantina Danila
  • Parkiralište u Ignjata Pavlasa
Parkiranje u "ekstra" zoni može da se plati SMS-om na broj 8210. 
 
U "ekstra zoni" parkiranje će se naplaćivati radnim danima od 7 do 21h, i subotom od 7 do 14h.
Iz "plave" u "crvenu" zonu prelaze sledeća parkirališta:
 
  • Dunavska ulica
  • Bulevar Mihajla Pupina (od Jovana Đorđevića do Trg neznanog junaka)
  • Bulevar oslobođenja (od Bulevara kralja Petra I do Novosadskog sajma)
  • Maksima Gorkog (od Bulevara oslobođenja do Dimitrija Tucovića)
  • Bulevar kralja Petra I (deo između ulica Braće Jovandić i Kraljevića Marka)
U "crvenoj" zoni je omogućeno parkiranje na dva sata, a cena po satu je 53 dinara. Plaćanje je moguće i SMS-om, na broj 8211
Iz "bele" u "plavu" zonu prelazi parkiralište u Vojvođanskoj ulici. U "plavoj" zoni nema vremenskog ograničenja, parkiranje se plaća na broj 8212, a cena po satu je 44 dinara.
 
Portal 021.rs otkrio je početkom oktobra da će "Parking servis" izmeniti način "zoniranja" parkirališta u gradu. Međutim, iz preduzeća se nisu oglašavali o tome kada će biti uvedena nova zona u gradu, kao ni koje ulice će se naći u njoj. To čine tek sada, dan pred početak uvođenja "ekstra" zone. 
 
Nove odluke oslanjaju se na "Smart plan", koji je Fakultet tehničkih nauka izradio još 2019. godine, sa predlogom o osnivanju novih parking zona, među kojima je i nova - "ekstra". Osim toga, preporučuje se i izgradnja spratnih i podzemnih garaža, što je u toku.
 
Uvođenje "ekstra" zone poklapa se sa gradnjom podzemnih garaža u Modene i kod Banovine, dok se čeka da koncesionar "Javne garaže" započne sa radovima na Trgu republike, te da preuzme od grada zemljište u Šafarikovoj ulici, gde je planirana nadzemna garaža. 
  • DM

    02.11.2022 23:23
    Centar
    @Djordje
    Ti sto parkiraju u centru preko puta Gradske kuce su stanovnici ulice Kralja Aleksandra. Ne znam sta Vam je tu nejasno?Kada završe garazu, parkiracemo tamo.
  • lalos

    02.11.2022 18:21
    Kako mozete da poredite ljude koji zive blize centru i gde je parking mesto zlatno sa parking mestom na NN kojih ima knap, da ne kazem da ima i praznih? Normalno da trazimo da nam omoguce da se parkiramo u svojim zgradama u centru. I ne, necu da se selim samo zato da bi neko sa SO tablama stajao 10 dana na jednom mestu! Nije svako mesto isto!
  • Коментатор

    02.11.2022 14:28
    Цене
    Треба масовно бојкотовати сва плаћања градским сервисима јер шта год ти треба од града и њихових сервиса, можеш звати и слушати секретарицу да су сви оператери заузети и да је предвиђено време два минута и тако по 20мин па се веза прекине и тако у круг можете данима! А да наплате ту су за два минута! Толико нам је град радкопан и блокиран треба да нам плаћају а не ми њима!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti