Proglašeni dobitnici godišnjih nagrada Nezavisnog društva novinara Vojvodine

Novinarka televizije N1 Ksenija Pavkov dobitnica je Godišnje nagrada za najbolju novinarku koju dodeljuje Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Nagrada za istraživačko i analitičko novinarstvo sleduje Petru Alimpijeviću, Nagrada za najbolju novinarku koja izveštava na jezicima manjinskih nacionalnih zajednica dobiće Renata Bađi Ribar, dok je dobitnica Regionalne nagrade "Mirko Đorđević" novinarka iz Crne Gore Tamara Nikčević.

Komisija za dodelu nagrada NDNV-a ocenila je da je Ksenija Pavkov novinarka čije priče imaju očekivanja od građana, ne dodvoraju im se, već ih podstiču na odgovornost u izgradnji slobodnog društva.

Dobitnik Nagrade za istraživačko i analitičko novinarstvo Petar Alimpijević je izuzetan talentovani mladi novinar koji ima istančan novinarski njuh za važne životne priče običnih malih ljudi, ali i za one priče koje nosioci moći i donosioci odluka pokušavaju da sakriju, ocenili su članovi Komisije.
 
Renata Bađi Ribar kao urednica i voditeljka političke i društvene emisije "U fokusu" i emisije o zdravlju "Medicus" polazi od prava građana da budu istinito, potpuno i pravovremeno informisani.
 
Laureatkinja ovogodišnje Regionalne nagrade "Mirko Đorđević" Tamara Nikčević je crnogorska novinarka, jedna od najboljih intervjuerki i politička komentatorka, ali i svedok toga koliko je novinarstvo na eksjugoslovenskom prostoru opasna profesija.

O nagradama je na osnovu prispelih predloga odlučivala komisija koju su činili Branka Dragović Savić, Dinko Gruhonjić i Čaba Presburger.

Teme

NDNV
  • neznalica

    21.02.2023 11:03
    Bravo Petre!
  • Elastic man

    20.02.2023 12:06
    Bravo Ksenija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti