Pokrajina izdvojila sredstva za Đačko igralište i za izgradnju sportske hale u Irigu

Pokrajinska vlada je izdvojila novac za osvetljenje fudbalskog terena na Đačkom igralištu u Novom Sadu, kao i za projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju sportske hale u Irigu.
Pokrajina izdvojila sredstva za Đačko igralište i za izgradnju sportske hale u Irigu
Foto: 021.rs
Za postavljanje osvetljenja na fudbalskom terenu je izdvojeno 33,5 miliona dinara, a sredstva su usmerena Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.
"Osvetljavanjem fudbalskog terena na Đačkom igralištu biće znatno unapređen nastavni proces i obezbeđeni adekvatni uslovi za korišćenje terena u večernjim satima", navode iz Pokrajine.
Opštini Irig biće uspereno 6,6 miliona dinara za izradu dokumentacije za izgradnju sportske hale, koju ovo mesto nema.
 
"Izgradnja sportske hale doprineće razvoju sporta i fizičke aktivnosti u Irigu, a deca, mladi, sportisti i rekreativci dobiće mesto za trening i prostor u kom će se odvijati različiti sportski događaji", navodi se.
 
Pokrajinska vlada je izdvojila i 20,2 miliona dinara za opremanje Predškolske ustanove "Poletarac" u Odžacima, dok je Domu učenika srednjih škola "Brankovo kolo" u Novom Sadu usmereno 26.99 miliona dinara za obnovu fasade.
  • A na slici

    22.02.2023 21:56
    Sajmiste
    Na slici sajmiste koje se raspada, zasto nema trim state na sajmistu, tj jednu stazu za trcanje imamo I gradu, bas se ulaze, svaka vam cast
  • Pićuka

    22.02.2023 17:05
    Kolikio gluposti na u 20 rečenica. Na Đačkom igralištu reflektori će da unaprede nastavni proces. Da li će Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja da plaća tu struju? Gde idu gradske pare? U razbucane gradske javne firme, u preplaćene projekte, u promašene stvari, za sve građane, poput ovog besmislenog, neopravdanog turbo kružnog toka sa Teslom koji se prevrće u grobu. Narode ovi vam isisavaju pare a vi niste ni odmakli .... Kada bolje razmislim baš me briga. Meni je dobro, ne uplaćujem nikakve humanitarne pomoći, NIKOME, osim za životinje.
  • Irizanka

    22.02.2023 14:51
    Bila nekad balon hala u Irigu
    Za neupucene, ista ta vlast sns u opstini Irig je dozvolila da postojeca beton hala propadne, da se ne odrzava i da je posle sa lepim izgovorom razmontiraju. Protivili su se svim pokusajima iznajmljivanja tog prostora klubovima ili privatnim licima a u svrhu organizovanja sportskih aktivnosti. Koliko li je novca ona kostala gradjane opstine, a koliko ce sada kostati ovaj novi sportski centar, bilo bi lepo videti uporedni prikaz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti