Uskoro 100 novih bicikala za "NS Bike" sistem

Novosađani će uskoro na raspolaganju imati 100 novih bicikala u okviru sistema za iznajmljivanje dvotočkaša "NS Bike", kojim upravlja "Parking servis".
Uskoro 100 novih bicikala za "NS Bike" sistem
Foto: 021.rs

Za obnovu bicikala u okviru ovih sistema pripremljeno je pet miliona dinara.

"NS Bike" sistem obuhvata 16 stanica u okviru kojih je moguće iznajmiti gradski bicikl, u toku trajanja sezone. Ovi bicikli namenjeni su starijima od 16 godina.
Svaki gradski bicikl prilagođen je "NS Bike" sistemu, što znači da odgovara sistemu zaključavanja bicikala unutar svake od stanica. "Parking servis" bi trebalo da ove dvotočkaše uvede u sistem tokom proleća.
 
Kako je 021.rs nedavno pisao, nadležni nisu zadovoljni efikasnošću "NS Bike" sistema budući da isti ne koristi veliki broj Novosađana. Razlozi su zastareli sistem za iznajmljivanje, odnosno potreba da korisnici bicikala budu registrovani u "Parking servisu", kao i zastarelost bicikala koji su u upotrebi.
 
Zamena starih i dotrajalih bicikala novim u okviru ove kupovine mogla bi da poboljša situaciju. "Parking servis" je poslednji put nove bicikle kupovao 2019. godine i to 50 komada.
 
"Parking servis" bicikle kupuje putem tendera, koji je otvoren do 6. marta. 
  • Dragan

    20.04.2023 14:40
    Bajk
    Stari bicikli su bili katastrofa.Super da su ih zamenili novim.Sistem je ok i koristim ga godinama.Treba popraviti biciklističke staze!
  • Alex

    27.02.2023 21:51
    Mene fasciniraju ovi copy-paste komentari. Recenice iste, cak ni malo neke kreativnosti.
    Sto se tice biciklova i Novog Sada, potrebno je sto vise biciklistickih staza i neka vrsta stimulacije i motivacije za građane da koriste iste.
  • Dragan

    27.02.2023 21:21
    Ns Bajk
    Bravo za nove bicikle.Redovno koristim NS Bajk i ova vest me je bas obradovala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti