Muzičari se opraštaju od "Velikog Majstora Zvuka" - najveći trag ostavio u Studiju M

Majstor zvuka Jan Šaš preminuo je nakon duže bolesti u Staroj Pazovi.

Šaš je rođen 1955. godine, a kao ton majstor je bio zaposlen u Radio Novom Sadu. 

Sa 19. godina je stigao u Radio Novi Sad gde je zahvaljujući podršči velikog poznaoca zvuja i kolege Stevana Tibaija počeo da radi muziku. Bavio se snimanjem muzike, muzičkim inžinjeringom, produkcijom i dizajnom zvuka, javlja RTV Stara Pazova.

Tokom karijere snimao je u raznim studijima, najpre rok i popularnu muziku, zatim klasičnu, takođe horove, gudačke kvartete i još mnogo toga.  Kao odličan ton majstor bio je poznat i tražen na celom prostoru bivše Jugoslavije. Najveći trag je ostavio u čuvenom Studiju "M" Radija Novi Sad. Njegovo ime se nalazi na velikom broju kultnih albuma jugoslovenskog i srpskog rokenrola, kao i na brojnim snimcima narodne, klasične i džez muzike. 
 
 
Skoro deset puta zaredom je osvojio TAKTONS, nagradu za najbolji jugoslovenski snimak kao i nekoliko prestižnih evropskih nagrada.
 
Poslednji pozdrav Janu Šaši uputili su Bajaga, kao i Obojeni program. U nešto dužoj objavi od njega se oprostio Atheist Rap.
 
 
Kako je naveo jedan od frontmena benda, Radule, Šaš je bio inovativan i uvek spreman da izađe van okvira, "dobar stručnjak, dobar čovek i veliki zajebant".
 
"Bio je veliki majstor tehnike i uopšte rada u tonskom studiju, tako da smo sve što nam je padalo na pamet sa lakoćom realizovali... Bio je stvarno vanserijski čovek zvuka i kroz višedecenijski rad obogatio je živote velikog, velikog broja ljudi koji nisu ni svesni toga", navodi se u objavi objavljenoj na stranici Atheist Rap-a.
 
  • Heroina

    28.02.2023 10:26
    Jan je u muzičkoj produkciji u bivšoj nam državi bio, ono što bi Rambo rekao, MEGACAR.
    Nažalost, nema više ni takve muzičke produkcije a ni Jana.
    Zbogom mali veliki čoveče, nadamo se da ćeš gore naći dovoljno dobrih muzičara da nastaviš tamo gde si stao...
  • saradnik

    28.02.2023 06:39
    tuzno
    DRAGI JANKEC,POCIVAJ U MIRU I NEKA TI JE VECNA SLAVA I HVALA,BILA JE CAST,BITI TVOJ PRIJATELJ I SARADNIK.
  • Radnik

    27.02.2023 18:53
    Vojo,Radio Novi Sad je insitucija sama za sebe,sa Janom ili bez.Jan ne radi u radiu vec 18god.
    Poslednji pozdrav legendi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti