FOTO: Zašto su kontejneri u delu Limana "plombirani"? Evo objašnjenja

Oštećeni podzemni kontejneri na teritoriji celog grada poslednjih dana su na popravkama.

Na tome radi "Čistoća", a posao u najvećem broju slučajeva podrazumeva sanaciju džakova.

Tako je i u Ulici Ive Andrića na Limanu. Kako je juče objavio novosadski odbor pokreta "Dosta je bilo", na razdaljini od 100 metara je pet od ukupno šest podzemnih kontejnera zatvoreno.

Razlog za ovo stavljanje kontejnera van upotrebe je potreba za sanacijom, objašnjavaju za 021.rs u "Čistoći". Kako kažu, u toku je sveobuhvatna popravka elemenata podzemnih kontejnera na teritoriji Novog Sada, pa i u Ulici Ive Andrića.
 
"Kontejneri na više kontejnerskih mesta u pomenutoj ulici su zatvoreni kako građani ne bi odlagali otpad u njih, a svi će u najkraćem mogućem roku biti u funkciji zato što su u pitanju oštećenja na džakovima, koje brzo saniramo. Na navedenoj lokaciji su postavljeni nadzemni kontejneri za prijem kućnog otpada koji se učestalije prazne", navode u preduzeću.
 
 
 
 
Kako je vidljivo iz javnih objava ovog preduzeća na društvenim mrežama, juče je na licu mesta saniran kvar na kontejneru u Cankarevoj, a pre nekoliko dana je zamenjen i džak za podzemni kontejner na Bulevaru oslobođenja.
  • Dežurni

    28.02.2023 19:31
    ...i dokoni...
    Kad ne rade, ne valja. Kad rade, opet ne valja. Važno da smo mi, građani, baš super...gledam kako bacamo gde stignemo pa Čistoća (sram ih bilo) ne počisti baš odmah, i baš sve. Pođimo od sebe! Prijatno veče.
  • Petar

    28.02.2023 19:21
    Skrnavstina
    Prave podzeme kontejnere sam gledao po Evropi i praznjenje traje vrlo kratko izgledaju jako lepo i kvalitetno a ovu skrnavstinu necu da uzimam u ozbilno poredjenje!
  • /

    28.02.2023 19:16
    Podzemni kontejneri su ipak nešto uredniji način za odlaganje smeća, iako su svi oštećeni (ne znam kako ih tako brzo kvarimo).
    To što smo mi aljkavi, prljavi, nemarni ... je veći problem.
    Živim u zgradama u kojima kupatilo ima prozor. Ne mogu da verujem šta je sve ispod tih prozora pobacano, od stotina štapića za uši, do gorih stvari.
    Treba nam u potpunosti ukinuti plastičnu ambalažu, i zabraniti kese.
    Što se davimo u smeću, sami sebi radimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.