Novi Sad prodaje njivu na Rimskim šančevima za više od 40 miliona

Novi Sad nudi na prodaju zemljište od 6.316 kvadratnih metara, namenjeno za gradnju privrednog objekta, u Radnoj zoni "Rimski šančevi".

Radi se o parceli uz Sentandrejski put koja se vodi u katastru kao njiva. Početna cena ove parcele je 40.776.096 dinara.

U oglasu za prodaju, Uprava za građevinsko zemljište (UGZI) navodi da je na ovoj lokaciji moguća izgradnja privrednog objekta iz sekundarnog i tercijalnog sektora, kao što su trgovina, ugostiteljstvo, uslužno zanatstvo, građevinarstvo, saobraćaj i veze, komunalna delatnost i prerađivačka industrija.
Prema urbanističkim planovima, na ovom mestu je dozvoljena gradnja objekata do maksimalno dva sprata, pri čemu zauzetost parcele može da bude do 50 odsto, što znači da ukupna bruto površina svih nadzemnih etaža može biti maksimalno 9.474 kvadratnih metara.
 
 
Ovo građevinsko zemljište u Radnoj zoni "Rimski šančevi" se vodi kao njiva prve klase, tako da će budući vlasnik morati da plati troškove promene u katastru. Osim toga, radi se o jednoj od najvećih parcela namenjenih za privredu koju Novi Sad planira da proda ove godine.
 
Uprava takođe navodi da je lokacija opremljena elektroenergetskom mrežom i da je sagrađen vodovod, ali da nema sekundarne kanalizacione mreže i da je grad u ovoj godini opredelio novac za izradu tehničke dokumentacije za uređenje saobraćajnih površina.
Dodajmo i da u neposrednoj blizini, u okviru ove industrijske zone, grad ima u ponudi još nekoliko parcela slične ili manje površine koje su ili već u katalogu na sajtu UGZI-ja ili se nalaze na spisku predviđenom za prodaju.
 
Licitacija za ovu parcelu održaće se 23. marta u prostorijama Uprave, u 11 časova. 
  • Yugo

    01.03.2023 16:31
    Klasican SNS kriminal na delu. I opet ce neko oteti, pokrasti, unistiti i upropastiti. Napraviti spavaone za jos 10.000 bosanaca.. jer mora da se menja demografija grada, mora da se jos vise proseljaci NS..
  • 9

    01.03.2023 11:23
    Za koju
    li će je prljavu industriju poloniti ?
  • Ljubica

    01.03.2023 11:17
    Jedimo beton!
    Koliko neki stvor treba da bude ograničen, pa da njivu prve klase prodaje da je neka novokomponovana budala betonira? Da li ima neko ko misli da se beton može jesti? Zašto je prodajete slatine i pašljake, nego najbolje oranice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti