Nastavlja se rasprodaja gradskog zemljišta: Novi Sad očekuje prihod od 3,6 milijardi dinara

Lokalna uprava planira da u 2023. godini na prodaju ponudi deset placeva namenjenih za stambenu izgradnju.
Nastavlja se rasprodaja gradskog zemljišta: Novi Sad očekuje prihod od 3,6 milijardi dinara
Foto: 021.rs
Kako se 021.rs uverio pregledom plana, na prodaju će biti ponuđeno 38 parcela od kojih je 19 namenjeno za porodične kuće, devet za poslovne svrhe i deset za stambene zgrade, uključujući i lokacije za komplekse solitera.
 
Većina ovih parcela će se prodavati na licitacijama u narednim mesecima, a oglase će objavljivati Uprava za građevinsko zemljište i investicije.
 
 
Najveća parcela koja se nudi na prodaju je deo nekadašnjeg rasadnika na Futoškom putu, severno od prodajnog objekta "Lidla". Ovaj prostor ima površinu od 10.809 kvadrata i radi se o velikoj zelenoj površini čije su očuvanje tražili ekološki aktivisti. Nedavnim izmenama urbanističkih planova dozvoljena je gradnja objekata od deset etaža sa podzemnom garažom na ovoj lokaciji. 
 
Na sajtu Uprave za urbanizam i građevinsko zemljište i investicije ovo zemljište se nudi već mesecima, ali za sada nije bilo licitacija.
 
Kažimo i da je ova parcela jedina od deset parcela namenjenih za stambenu izgradnju koja je trenutno oglašena na sajtu UGZI-ja.
Po veličini zatim sledi parcela u Ulici Ive Andrića iza okretnice autobusa. Reč je o četiri parcele ukupne površine od 1.171 kvadratnih metara i deo su šireg kompleksa na kojem je već kompanija Galens počela sa zidanjem kompleksa zgrada od osam spratova. Kako će ove parcele biti spojene sa onima koje već ima Galens, može se očekivati da će Grad ovaj prostor prodati u direktnim pregovorima.
 
Grad planira i prodaju parcele na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Jovana Popovića, neposredno uz dečije igralište i ozelenjeni skver. Ovde se nalazi plac od 881 kvadratnog metra na kojem će moći da se sagradi opštegradski centar sa podrumom i 11 etaža (Po+P+G+8+Pk).
 
 
Takođe, nastavlja se prodaja zemljišta uz Ulicu Bate Brkića na mestu nekadašnjeg Tozinovca. Grad je predvideo da proda delove tri parcele i jednu celu parcelu koje su predviđene za zidanje stambenih zgrada od pet ili šest etaža. Sve ukupno grad ima vlasništvo na 124 kvadrata na delovima tri parcele i jednu celu parcelu od 134 kvadrata. Kako se radi o manjim delovima, Grad će verovatno direktnim pregovorima većinskim vlasnicima prodati delove sa tri parcele, a četvrta će možda ići na licitaciju.
 
Grad prema programu otuđenja građevinskog zemljišta planira i da ponudi jednu parcelu od 203 kvadrata na Mišeluku i parcelu od 153 kvadrata u Mornarskoj na Telepu za manje zgrade od dva ili tri sprata, kao i plac od 225 kvadrata u Gundulićevoj 10 za četvorospratnicu sa potkrovljem.
Od parcela namenjenih za privredu, izdvaja se parcela od 5.893 kvadrata u Radnoj zoni Sever II u Privrednikovoj ulici uz kružni tok sa Bulevarom Evrope prema Kanalu DTD, kao i parcela od 6.316 kvadrata u Radnoj zoni Rimski šančevi uz Sentandrejski put.
 
Dodajmo da je novosadska vlast u budžetu grada predvidela da će prodajom građevinskog zemljišta zaraditi 3,6 milijardi dinara, što je otprilike na nivou prihoda od prošle godine.
  • Pićuka

    27.02.2023 17:49
    A te pare gde odlaze? U džepove njihovih tajkuna za preplaćene radove. Vidite nonsens, na placu od 20 x 20 metara zgrada od četiri sprata sa potkrovljem. Nekada nisi mogao da praviš kuću ako plac nema 500 kvadrata.
  • Đura Vojvođanin

    27.02.2023 17:14
    Beton, cigla, malter, asvalt, stiropor... nigde drveta, klupe...uništavaju grad zbog interesa investitora i zbog svog ličnog interesa.
  • Sovra

    27.02.2023 16:51
    Kakav uspeh
    Prodati dedovinu i protraciti novce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti