Novosađani, postanite dobrovoljni vatrogasci - evo i kako

Vatrogasni savez Novog Sada pozvao je građane da postanu članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji grada.
Novosađani, postanite dobrovoljni vatrogasci - evo i kako
Foto: 021.rs

Kako se navodi na sajtu saveza, dobrovoljna vatrogasna društva su u obavezi da formiraju dobrovoljne vatrogasne jedinice radi sprovođenja zaštite od požara, spasavanja ljudi i imovine, sprečavanja i suzbijanja drugih tehničko-tehnoloških nesreća i elementarnih nepogoda.

Uslovi da biste postali član nekog od društava je da imate najmanje 18, a najviše 55 godina, da ste zdravstveno sposobni za izvršavanje zadataka, a tu je i redovno stručno osposobljavanje.

U formularu objavljenom na sajtu Vatrogasnog saveza Novog Sada možete navesti za koje ste dobrovoljno vatrogasno društvo zainteresovani, od "Dr Laza Kostić" u Novom Sadu do društava u Futogu, Bukovcu, Petrovaradinu, Kaću, Rumenki i drugim okolnim mestima.
 
Osim toga, možete da birate da li želite da pomognete tako što biste postali aktivni dobrovoljni vatrogasac, kroz edukaciju i prevenciju ili pak doniranjem opreme i novca. 
 
Ukoliko ste zainteresovani da postanete član ili članica vatrogasnog društva, formular za prijavu možete da pronađete na OVOM LINKU.
  • Zemlja čudesa

    02.03.2023 07:20
    Zaista nemam nijedan pametniji način da potrošim svoje slobodno vreme što mi poslodavac ljubazno omogućava u količinama koje ga čine dragocenošću nego ću da teglim i namotavam vatrogasna creva. Imam PP licencu i gasiću požar ako se zateknem na licu mesta, ali da učestvujem u nekoj simulaciji uređene države neće da može.
  • Rile

    01.03.2023 17:11
    Ajde svi po nešto.Ko šta može i zdravlje mu dozvoljava umesto da se lupaju + ili -.
  • M

    01.03.2023 14:41
    M
    Onomad dok su radnike tretirali kao ljude imalo je smisla dobrovoljno štagod... A danas kad su roblje...plati pa se klati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti