FOTO: Kompleks Banovine očekuje zamena kompletne stolarije, radovi će trajati tri godine

Zgrada Pokrajinske vlade i Skupštine APV u naredne tri godine će biti pod obimnim radovima, prevashodno na zameni celokupne stolarije.
FOTO: Kompleks Banovine očekuje zamena kompletne stolarije, radovi će trajati tri godine
Foto: 021.rs

Reč je o planiranoj energetskoj sanaciji, zbog koje se Pokrajinska vlada dugoročno zadužila kod Evropske banke za obnovu i razvoj.

Kako je predviđeno tenderskom dokumentacijom za izbor izvođača radova, predviđena je zamena 1.064 prozora na Pokrajinskoj vladi, demontaža devet vrata sa štokovima i delovima, a sav nameštaj će biti pomeren iz ukupno 280 prostorija kako bi se radovi uspešno izvodili.

Zidove čeka detaljno sređivanje, a biće urađen i kompletan sistem unutrašnje i spoljašnje klimatizacije, sa inverterima.
 
 
U objektu Skupštine APV biće zamenjeno 282 prozora, 11 vrata sa štokovima, a nameštaj će se izmestiti iz 100 prostorija. 
 
U planu je i termoizolacija poda, kao i kompletna klimatizacija.
 
Tender je otvoren do 3. aprila.
 
Kako je 021.rs već pisao, Pokrajinska vlada se zadužila u iznosu od 12 miliona evra za finansiranje radova u 80 javnih objekata u Vojvodini, uključujući zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine. 
 
Cilj mere je da se dugoročno održivost ovih objekata poveća, a smanje troškovi za grejanje i struju.
Pokrajinska vlada je u pregovorima sa EBRD uspela da smanji period otplate duga sa prethodno ugovorenih 13 na sedam godina, sa tri i po godine grejs perioda. U sklopu povoljnijih uslova zaduživanja, povećan je grant koji je EBRD namenila Pokrajini, a definisana je i fiksna marža od 1,10 odsto. Pomenuti grant je, u stvari, investiciona donacija Pokrajini u iznosu od dva miliona evra.
 
Zgrada Skupštine APV je nedavno bila obuhvaćena radovima na sanaciji jer su pojedine prostorije, kako je 021.rs pisao, pretrpele oštećenja usled radova na izgradnji podzemne garaže u krugu Banovine. Troškove sanacije snosio je izvestitor - kompanija "Javne garaže", u vlasništvu preduzeća "Inobačka" i "Best in Parking - Holding", koji su 2020. potpisali koncesiju na 40 godina za gradnju četiri javne garaže u centru Novog Sada.
 
Međutim, kako smo pisali, i nakon informacije da je sanacija završena vidljiva su oštećenja, a koja niko od nadležnih nije želeo da komentariše.
  • Samby

    02.03.2023 18:19
    Dali će struka raditi ili fabus,edukons,BK menadzeri što se baš u sve razumeju???Moglo se poraditi i na klimatizaciji pošto drndaju dan noć i ima ih par stotina!!!
  • Supeeer

    02.03.2023 14:36
    Opet ce službenici na (ne)rad od kuce (zbog nesnosne buke i prašine). I ono..."plata ide a ja ležim".
  • СрбијаРусија

    02.03.2023 14:32
    НИКАДУЕУ
    Одлично, још да се уради реконструкција зграде пореске и поште, и центар би продисао са изгледом!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti