Izdata dozvola za novi kružni tok na Limanu: 130 miliona dinara, nepoznato kada će početi izgradnja

Izgradnja kružnog toka u vrednosti od 130 miliona dinara planira se kod okretnice na Limanu IV.
Izdata dozvola za novi kružni tok na Limanu: 130 miliona dinara, nepoznato kada će početi izgradnja
Foto: 021.rs
Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je početkom februara dobila građevinsku dozvolu za ove radove. Međutim, na radove će morati da se sačeka jer nisu obezbeđena sredstva u budžetu grada. 
Gradnja kružnog toka na uglu Ive Andrića i Narodnog fronta, kod sadašnje okretnice GSP-a, nalazi se u urbanističkim planovima nekoliko godina unazad.
Kako je u proteklom periodu sagrađen prodajni objekat "Lidla" i uređen deo saobraćajnica u Ive Andrića, a počela je i gradnja stambenog kompleksa "Galensa" i novog mosta sa vijaduktom u nastavku Bulevara Evrope, došlo je vreme da Grad sagradi kružni tok u sklopu uređenja saobraćajnica za ovaj deo Novog Sada.
 
U UGZI-ju kažu da je gradnja kružnog toka druga faza radova započetih prošle godine.
 
Grad je sa 80 miliona dinara u 2022. finansirao izgradnju saobraćajnice, pešačke i biciklističke staze, kao i radove na podzemnoj infrastrukturi i novom javnom osvetljenju u delu Ulice Ive Andrića i novoplanirane pristupne saobraćajnice "Lidlu".
 
"U završnoj fazi je izrada tehničke dokumentacije za drugu fazu. Ona podrazumeva izgradnju kružnog toka na mestu sadašnje trokrake raskrsnice Narodnog fronta – Ive Andrića, kao i izgradnju druge kolovozne trake sa razdelnim ostrvom u delu Ulice Ive Andrića, u delu od Ulice Narodnog fronta do Ulice 1300 kaplara, sa pratećom infrastrukturom. Takođe, u okviru ove faze, na predmetnom lokalitetu predviđena je izgradnja javnog osvetljenja, parkinga, obostranih pešačkih i biciklističkih staza, kao i hortikulturno uređenje", navode u upravi za 021.rs.
U Upravi za građevinsko zemljište i investicije nisu mogli da preciziraju kada će radovi uslediti. 
 
Čak i ukoliko se novac obezbedi kroz rebalans budžeta, potrebno je potom da se sprovede tenderski postupak, nakon čega bi moglo da se krene u radove. 
  • Bratislav

    07.03.2023 19:18
    Brzina=smrt
    Da li je neko u ovom projektu mislio na pešake? U blizini je studentski centar i gomila pešaka, a mi gradimo brz kružni tok koji kompenzuje lošu arhitektonsku odluku građenja Promenade koja efektivno zagušuje saobraçaj u gradu. Dokle više...
  • Duško58

    07.03.2023 09:24
    Kruzni tok
    I u Futogu treba kruzni tok na raskrsnici ulica Carice Milice i Kozaracke. Taj kruzni tok bi u mnogome pomogao ukljucuvanje vozila i buseva iz Kozaracke u ulicu Carice Milice, a i usporio bi i preoptereceni saobracaj iz pravca Backe Palanke zato sto je to prva raskrsnica u mestu iz tog pravca. Zive ljudu i u prigradskum naseljima a ne samo u Novom Sadu.
  • Nena

    06.03.2023 21:33
    GUGZI
    Kružni tok je potreban u Sr Kamenici kod Edukonsa i na skretanje u Ledince
    Ta dva se odlažu već deceniju. Manite se Limana. Dodjite malo u Srem,u Kamenici i Ledincima točkovi otpadaju od rupa!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti