Novosadska vlast uklanja grafite "Kosovo je Srbija", "Aca prevara", "Ne kapitulaciji"

Naloženo je da se sa svih lokacija uklone grafiti koji su se prethodne noći pojavili u Novom Sadu, kažu u Gradskoj kući za 021.rs.
Novosadska vlast uklanja grafite "Kosovo je Srbija", "Aca prevara", "Ne kapitulaciji"
Foto: Grad Novi Sad
U dopisu iz Kabineta gradonačelnika navode da su komunalni inspektori obavili inspekcijski nadzor i utvrdili da su na fasadi Gradske kuće i na više lokacija u centru Novog Sada ispisani grafiti "Kosovo je Srbija". Kako dodaju, dat je nalog nadležnoj službi da na svim lokacijama uklone grafite. 
Uklanjanje je započeto, dodaju u Gradskoj kući, dostavljajući fotografiju prekrečavanja.
U lokalnoj vlasti nisu naveli na kojim sve lokacijama su primećeni grafiti. Koliko je poznato, osim na sedištu gradske vlasti, grafiti iste sadržine pojavili su se i na zgradi u kojoj je sedište Lige socijaldemokrata Vojvodine.
 
Prema dostupnim podacima, ispisani su "šablonski" grafiti "Kosovo je Srbija", "Ne kapitulaciji" i "Aca prevara".
 
Nije poznato da li je policija pronašla počinioce. 
 
Podsetimo, grafiti su ispisani u samom centru grada u kojem na više mesta postoje nadzorne kamere. 
  • Dusan

    06.03.2023 19:00
    Vreme je bilo
    da se prekrece svi ti idiotizmi od "murala" ili grafita koje su ruzili gradove sirom Srbije. Uvesti drakonske kazne za ova dela. Ako hocete da izkazete svoje misljenje , tu su izbori pa ovom prilikom pozivam sve rodoljube da izadju na glasanje umesto da presede bitan dan u nasim zivotima.
  • Uh

    06.03.2023 18:59
    Новосађанин
    06.03.2023 • 15:09
    Коме смета српско Косово?
    Смета „Косово је Србија”? Језиво, као да смо под окупацијом...
    Да разумем уклањање ових порука са фасада, али са асфалта... Трошење фарбе.

    Meni smeta! Smeta mi i sto je Vojvodina u Srbiji a kako ne bi ovo sto nije istina!
  • V5

    06.03.2023 18:48
    Bilo kuda budalaštine svuda
    Od tih idiotarija koje razni plaćeni sektini zgubidani i ostale patriJote žvrljaju po Srbiji jedinu korist imaju proizvođači farbe i četki. A postoji osnovana sumnja da Kosovo više nije Srbija bez obzira šta piše na zidu. Namalane trobojke nisu patriotizam već idiJotizam. Zaključak: Pod hitno ukloniti sve žvrljotine bez obzira čiji moleri su bili izvođači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.