Studenti iz Novog Sada i Novog Pazara konstruisali najizdržljivije mostove od špageta

Studenti univerziteta u Novom Pazaru i Novom Sadu osvojili su prva mesta na takmičenju studenata arhitekture i građevinarstva u gradnji maketa mostova od špageta.
Studenti iz Novog Sada i Novog Pazara konstruisali najizdržljivije mostove od špageta
Foto: Pixabay
Zasebne tročlane komisije ocenjivale su estetiku i izdržljivost, od kojih je prva za najlepši proglasila rad studenata Arhitektonskog fakulteta u Novom Sadu, dok je most tima sa DUNP na proveri izdržljivosti podneo najveće opterećenje - 153,8 kilograma.
Tokom prethodna tri dana 120 studenata iz osam zemalja konstruisali su i sklapali mostove isključivo od špageta i lepka, sa ciljem da u zadatim dimenzijama izgrade što jači i što lepši most.
Na takmičenju pod nazivom "Gradimo mostove znanja" učestvovali su studenti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije.
  • Novosadista

    07.03.2023 12:44
    Prelepi su mostovi, jos samo kad bi ih mogli videti!
  • S.

    07.03.2023 11:00
    Ovo deluje zanimljivo. Voleo bih da sam znao ranije pa da odem da pogledam (ukoliko je to moguce, naravno).
  • B

    07.03.2023 09:20
    ideja
    Sad znamo od cega treba da pravimo 4 most u NS-u.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti