FOTO: Pogledajte gde će se u Novom Sadu nalaziti Ulica heroja sa Košara

Ulica Nova 1, koja se proteže od Sportskog centra "Vujadin Boškov" do obale Dunava u Veterniku, nosiće ime Heroji sa Košara.
Da će jedna od dužih ulica u gradu, koja je decenijama neimenovana, konačno dobiti ime, 021.rs je utvrdio proverom u katastru, jer su u saopštenju Komisije za davanje imena dati brojevi parcela. 
Ova ulica je formirana na mestu sekundarnog nasipa za odbranu od poplava koji ide niz Veternik i u svim urbanističkim planovima je planiran da i dalje ima istu namenu, te da istovremeno bude saobraćajnica. 
Ulica heroja sa Košara ima gotovo dva kilometra, što je čini jednom od dužih gradskih ulica. Dva kilometra je čine dužom od Bulevara kralja Petra I, nešto je kraća od Bulevara patrijarha Pavla, a po dužini je slična Ulici Narodnog fronta.
 
 
Ova ulica trenutno imali manji broj objekata, a uz to ima i deo obaveznog zaštitnog pojasa na kom nije dozvoljena gradnja. Ima i jedan kružni tok, na ukrštanju sa Veterničkom i Dunavskom, a prema urbanističkim planovima, predviđeno je proširenje.
 
Plan je da ulica dobije pešačke i biciklističke staze ka Dunavu, jer ih trenutno nema u celoj dužini.
Komisija za davanje imena ulica usvojila je predlog Udruženja veterana 53. graničnog bataljona da se ulica u Veterniku nazove po borcima koji su učestvovali u bici na Košarama tokom 1999. godine. 
 
Pre stavljanja table sa imenom Heroja sa Košara, saglasnost će morati da daju nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine, Savet za međunacionalne odnose, pokrajinski sekretarijat i, na kraju, Skupština grada.
  • Piplfoks

    08.03.2023 01:12
    @Slavko

    Taman bi tabla odlično legla na onaj prevrnuti portabl klozet u Limanskom parku.
  • ...

    07.03.2023 20:16
    Trebalo bi a se zove "Ulica zrtvovane dece na Kosarama".
  • Slavko

    07.03.2023 16:19
    Ja bi stavio na liman to bi najviše bolelo Novosadjane jer su oni protiv svega što je srpsko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti