Koncert Limanaca u Osijeku izmakao kontroli: Pokazivao se tur i mahalo se spolovilom po vozilu MUP

Koncert novosadskog sastava De Limanos u Osijeku, održan tokom vikenda, izmakao je kontroli, a sve se završilo zatvaranjem lokala u kom su nastupali.

Bend se priključio akciji prikupljanja pomoći za Barcelona Pub, gde su svirali u martu i koji je zatvoren na mesec dana, sve zbog žurke na kojoj su nastupali bez nadoknade i na kojoj se nije naplaćivao ulaz.

De Limanosi su u utorak objavili dve fotografije, jednu ispred zgrade policije u Osijeku, a drugu policijskog zapisnika. 

Kako su napisali članovi poznatog novosadskog pank sastava, u Osijeku su imali produženi vikend, bili su u sjajnom klubu, ali su zbog spleta čudnih okolnosti odsvirali 99 odsto svog repertoara, te da je sada najvažnije da se pomogne ljudima iz Barcelona Pub-a, koji su platili drakonsku kaznu zbog koncerta. 
 
U posebnoj objavi objavili su deo policijskog zapisnika, uz opis: "Evo šta se desi kad hoćeš Osijenčanima zabraniti da čuju De Limanos do kraja!" U zapisniku, datiranom na 5. mart, opisan je prekršaj. Naime, neko je u Ulici Alojzija Stepinca, ispred paba, narušavao javni red i mir.
 
"Narušavao je javni red i mir na javnom mestu, vikom i galamom, te vređao moralne osećaje građana (skidao se go i mahao spolovilom po policijskom vozilu MUP RH i pokazivao tur)", navodi se.
 
 
Bend je u utorak objavio i obaveštenje u kojem navode da su se tokom svog kratkog veka postojanja (iako su u pitanju veterani novosadske scene) rado odazivali na benefit manifestacije. 
 
"Sada je nama potrebna pomoć, zapravo ljudima iz osiječkog Barcelona Pub-a gde je prošli vikend naš nastup prekinula policija. Naši prijatelji su bili primorani da plate astronomsku svotu novca i zatvore lokal na mesec dana, sve zbog žurke na kojoj smo nastupali bez nadoknade i gde se nije naplaćivao ulaz", navode De Limanosi.
U ovom osiječkom pabu navode da su tokom 13 godina rada postali bastion urbane kulture Osijeka, ali da su nekome postali trn u oku.
 
"Sve češći dolasci policije u udarnim terminima vikendima i postupanje po 'anonimnim' prijavama svoju je kulminaciju dobilo prošle subote kada je svirku novosadskih prijatelja iz benda De Limanos naprasito prekinuo dolazak raznoraznih inspekcija u pratnji policije. Sve ovo zvuči kao suluda teorija zavjere Ilije Čvorovića, no jasno je kao dan da se takve stvari ne događaju slučajno, već se ovdje radi o vješto smišljenom i ciljanom podmetanju noge i miniranju tuđeg rada! Tko, kad, kako i zašto...ne znamo, niti ćemo se time ovdje baviti", navode u Barcelona Pub-u.
 
 
Iz svih navedenih razloga, u četvrtak, 9. marta, što će biti poslednji radni dan Barse za narednih mesec dana, organizovaće se događaj "Solidarno za Barcu" uz Pankparti.
  • Nemanja

    10.03.2023 15:43
    Kada cemo jednom shvatiti da postoje minimalne granice normalnog ponasanja.
    Mahati onom stvari i to ispred vozila MUP-a?
    Dobro su jos i prosli.
  • X

    10.03.2023 14:08
    Ljudi pogresno shvataju.
    Ovo nema veze ni sa politikom ni sa nekakvim srpstvom i hrvatstvom.
    U pitanju je boravak u stranoj drzavi koja ima svoje zakone i jednostavno ih primenjuje prema BILO KOME.
  • Milan

    10.03.2023 11:08
    Kafana je samo NAŠA sudbina
    Navikli momci da se u Srbiji može sve, pa se iznenade kada u susednoj državi divljanje sankcionišu. Kod nas vikendom možeš da se dereš po ulici, da lomiš i divljaš, kafane puštaju muziku glasno da stanari u okolnim stanovima ne mogu oka da sklope u svom domu dok se iživljavanje ne završi, možeš da sipaš alkohol maloletnicima... Možeš sve jer su kafići i klubovi ovde svemogući. E onda odeš u drugu državu gde možeš da se zabavljaš, ali ne možeš nad ostalima da se iživljavaš, pa mi sada treba da skupljamo pare jer je neki klub kažnjen pošto su se naši momci zaneli. Važi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti