Blagoje Baković i "Nije to moja voda" dobitnici nagrade "Miroslav Antić"

Knjiga pesnika Blagoja Bakovića "Nije to moja voda" nagrađena je godišnjom nagradom "Miroslav Antić", odluka je žirija uoči "Antićevih dana".
Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović zadovoljna je što će se, nakon gotovo dve godine pauze usled epidemiološke situacije, ova kulturna manifestacija održati u punom kapacitetu.

"Danas sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da je sve spremno za predstojeće 'Antićeve dane'. Novi Sad nastavlja da organizuje manifestaciju u čast ovom svestranom stvaraocu u mnogim umetničkim žanrovima", rekla je Marinković Radomirović.

Ona se zahvalila stručnom žiriju koji je predložio dobitnika nagrade i uputila najiskrenije čestitke dobitniku ovogodišnje nagrade "Miroslav Antić" za 2022. godinu.
 
Prilikom obrazlaganja, predsednik stručnog žirija, pesnik Miroslav Aleksić, rekao je da su on i još dve članice žirija, pesnikinja Sunčica Radulović Torbica i pesnikinja Mirjana Gardinovački, imali veoma težak zadatak jer su na raspisani konkurs pristigle 104 pesničke knjige od 55 izdavača. 
 
Prema njegovim rečima, knjiga Blagoja Bakovića, u izdanju Srpske književne zadruge, ipak se istakla svojim poetskim kvalitetom.
  • Boki

    13.03.2023 17:25
    Serdare-vojvodo
    Baković je izuzetan pesnik, ali Antić i Baković ne idu ni u istoj rečenici. Ali to nije važno, važno je dati i/ili dobiti nagradu. "Mrtvo more" Domanovićevo živi i živeće dok je nama takvih!
  • Zox

    13.03.2023 16:17
    Zasto li me ne cudi
    Dajte malo cudjenja...malo iznenadjenja, malo mladosti u knjizevnom svetu. Kvalitet je neosporan, ali sto je mnogo, mnogo je.
  • Bane

    13.03.2023 16:07
    Partija i bratija
    Doduše, Baković je visoki funkcioner POKSa, a rado bi kad bi mogao bio i nosilac "Partizanske spomenice". Disciplinovano uvek uz vlast. Stihovi? Težak treš. Fuj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti