Prvi podaci sa kamera na raskrsnicama u Novom Sadu: Najviše prekršaja u Temerinskoj i Partizanskoj

Kamere za video nadzor su zabeležile najveći broj prekoračenja brzine kretanja i prolazaka kroz crveno svetlo na semaforu na raskrsnici Temerinske i Partizanske ulice.
Prvi podaci sa kamera na raskrsnicama u Novom Sadu: Najviše prekršaja u Temerinskoj i Partizanskoj
Foto: 021.rs
Strukovno udruženje policije je preko Zahteva za pristup informaciji od javnog značaja došlo do podataka Saobraćajne policije u Novom Sadu o broju evidentiranih prekršaja na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, kao i Temerinske i Partizanske ulice u periodu od 1. januara do 1. marta.
Video nadzor je evidentirao 152 prolazaka kroz crveno svetlo na uglu Temerinske i Partizanske ulice, kao i 322 prekoračenja brzine kretanja.
S druge strane, kamere za video nadzor su zabeležile čak 118 prekršaja nepropisnog prestrojavanja na raskrsnici kod Promenade, dok je kod Partizanske i Temerinske ustanovljeno samo šest ovakvih prestupa.
 
Na raskrsnici kod Promenade je evidentiran manji broj prekršaja prekoračenja brzine (119 prestupa), dok je uočeno 95 prekršaja prolazaka kroz crveno svetlo u odnosu na drugu raskrsnicu koja je pod video-nadzorom.
 
Kamere rade po principu automatskog prepoznavanja registarskih tablica i detekcije saobraćajnih prekršaja.
 
Kako je ranije 021.rs pisao, fokus je na prevenciji prekoračenja brzine i prelaska na crveno svetlo.
 
Sistem je u mogućnosti da snimi apsolutno svako vozilo, bez mogućnosti zaklanjanja u saobraćajnim trakama.
  • Stojdza

    17.09.2023 19:53
    Sve bi to bilo okej da ne snimaju kamere u pola 5 ujutru brzinu kad nema zive duse...
  • suminonA

    20.03.2023 11:53
    Ne znam zbog čega su komentari toliko frapirani i u fazonu "eto dokaza da su vozači stoka".
    Prema tekstu ovo nisu dnevni brojevi nego UKUPNI za period od 60 dana.
    S obzirom da su u pitanju najprometnije raskrsnice, sa desetinama hiljada vozila dnevno, onda je ovaj broj prekršaja smešno mali.
    Ispada da dnevno bude 2-3 prolaska na crveno (većinom verovatno „diskutabilnih“) i 4-5 prekoračenja brzine na dan?! Kod Promenade - dva nepropisna prestrojavanja na dan, sa sivm onim radovima u okolini??? Šalite se!
    Po ovome saobraćaj u Novom Sadu stvarno funkcioniše kao u toj čuvenoj Švajcarskoj ili ovaj sistem nadzora baš ne radi kako treba.

    P.S. Ok, i tih par stotina evidentiranih prekršaja je nešto - ali da se ne lažemo, svi znamo kakav je saobraćaju u našem gradu.
  • Bambi

    19.03.2023 08:24
    Policija
    Sve bi bilo u redu samo da kursisti tkz. "Policajci" rada svoj posao a ne da "vise po kafanama i burekđinicama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti