Novosađani, nove kamere za prepoznavanje tablica su postavljene - još uvek vas ne snimaju

Nove saobraćajne kamere, odnosno novi sistem video-nadzora za automatsko prepoznavanje registarskih tablica i detekciju saobraćajnih prekršaja u Novom Sadu, još uvek nije zvanično proradio.
Novosađani, nove kamere za prepoznavanje tablica su postavljene - još uvek vas ne snimaju
Foto: 021.rs

Kamere su postavljene na dve lokacije i to na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara i na raskrsnici Partizanske i Temerinske ulice.

Kako je 021.rs pisao, nadležni planiraju da povežu u jedinstven sistem sve saobraćajne kamere u gradu kako bi se efikasnije kaznili prekršioci za prekoračenje brzine i prelazak na crveno svetlo.
Kamere su postavljene, potvrđeno je za 021.rs u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ali još uvek ne snimaju prekršaje.
 
Čeka se sertifikat Direkcije za mere i dragocene metale, nakon čega će MUP obaviti tehnički prijem novog nadzora.
 
"Izvršenjem tehničkog prijema stvoriće se uslovi za primenu novopostavljenog sistema i predaju istog na korišćenje nadležnoj instituciji, odnosno MUP-u", navode u ovoj upravi na pitanje da li se novi sistem već koristi.
 
To znači da nikakve kazne za saobraćajne prekršaje Novosađanima, u vezi sa ovim kamerama, nisu još uvek izdate.
Grad Novi Sad će snimke koristiti i kao osnovu za planiranje saobraćaja u budućnosti. 
 
Planirano je da sistem bude u mogućnosti da snimi apsolutno svako vozilo, bez mogućnosti zaklanjanja u saobraćajnim trakama.
  • Petar

    21.12.2022 09:37
    Nisam niti ću
    Nikad ne prolazim kroz crveno , niti divljam brzo po gradu, dajem svu potrebnu signalizaciju , jedino ne želim da se vezujem tako da ću se vezati pa posle kamere odvezati, ja nikog ne ugrožavam a meni smeta , platio već 4 puta u zadnja 3 meseca , možda neću leba imati da jedem od vožnje živim ali da sam vezan nikad
  • @vozac

    21.12.2022 08:21
    razuma bez
    Члан 49. (ЗоБС-а)
    Возач не сме возилом да уђе у раскрсницу, иако има првенство пролаза или му је семафором то дозвољено, ако ће због густине саобраћаја зауставити на раскрсници или пешачком прелазу, и тиме ометати или онемогућити саобраћај возила односно пешака.
  • EvoOvako

    21.12.2022 08:05
    Ukoliko će se
    Zakon NEselektivno primenjivati i ukoliko snimke neće nestajati - treba ih još postaviti i uvesti presretače.
    U što većem broju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti