Novosađani, evo kako možete da ostvarite status energetski ugroženog kupca

Statusom energetski zaštićenog kupca vrši se umanjenje računa za struju, gas i toplotnu energiju.
Novosađani, evo kako možete da ostvarite status energetski ugroženog kupca
Foto: Pixabay

Ovaj status mogu ostvariti stanovnici Grada Novog Sada koji imaju prebivalište na teritoriji grada prema Uredbi o energetski ugroženom kupcu. 

Kako navode iz gradske uprave, Zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca se podnosi na pisarnici Gradske kuće, Trg slobode br. 1, svakog radnog dana od 7. 30 do 15. 30. časova.

Zahtev se podnosi na Obrascu ZEUK1 koji je dostupan na OVDE ili se lično mogu preuzeti u Šalter sali Gradske kuće, Trg slobode br. 1. 
 
Uz ovaj obrazac podnosioci zahteva se na sajtu Grada mogu informisati koji su uslovi propisani da bi se ostvario status energetski ugroženog kupca. 
 
Izbeglice i interno raseljena lica Zahtev podnose u mestu boravišta u Republici Srbiji.
  • Grn

    17.03.2023 23:03
    Treba li reći da je sajt offline trenutno.
  • Državljanin R.S.

    17.03.2023 20:50
    Dokle će ova krađa sa statusom
    Ponoviću Naslov: "Prošle su decenije a status izbeglice i dalje postoji", čime se daje privilegovan položaj u odnosu na građane ove Pokrajine koju je Beograd naselio kao da su poreklom Čarnojevići.
    Imate prazne prostore na jugu Srbije, tamo ih usmerite, jer te osobe ne dolaze iz velegradova, već sela i zaselaka, pa im je rad na zemlji mnogo bliži, više će proizvoditi, a država imati koristi.
    I da, UKINITE VEĆ JEDNOM DISKRIMINACIJU, MI I ONI. Asimiljujte ih, neka nauče srpski, mađarski, slovački, neka oni koji su primljeni korektno budu deo ove države,a ne da mi moramo da ijekavicu učimo i "mlijeko i kruh" naručujemo".
  • Realista

    17.03.2023 19:53
    Samo dualno!
    Jao, pa ne znam šta pre da odaberem, prozjumer ili energetski zaštićen kupac... toliko opcija me zbunjuje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti