Bojat: Dobri rezultati novog sistema zakazivanja kod specijalista, u Novom Sadu bez manjka lekara

Direktor doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat kaže da je novi sistem zakazivanja termina kod specijalista dao svoje dobre rezultate, iako je potrebno malo ga korigovati i poboljšati.
Bojat: Dobri rezultati novog sistema zakazivanja kod specijalista, u Novom Sadu bez manjka lekara
Foto: 021.rs
"Pre svega, takvim načinom zakazivanja došli smo do toga da se kod 92 odsto izabranih lekara može zakazati danas za danas, a kod ostalih danas za sutra eventualno prekosutra. Tako je i kod određenih specijalnosti, pre svega, ginekologa, a onda i u specijalističkim službama", kaže on za Euronews Srbija.
Bojat ističe da se takvim radom pojavilo između 2.000 i 2.500 slobodnih termina, koji su u pređašnjem načinu zakazivanja, do 5. u mesecu, nestajali.
"Da li su to pacijenti koji odustanu od pregleda mi to ne znamo. Takođe dolazilo je do toga i da su se termini preklapali ili su se neki pacijenti zakazivali za skrining, a išli su na preventivni pregled ili je bila u pitanju kontrola, tako da se pacijent vodio na više lista", dodaje Bojat.
 
Bojat za Euronews Srbija kaže da u specijalističkim službama u Domu zdravlja u Novom Sadu nema nekog manjka lekara.
 
"Imamo manjak u pedijatrijskoj službi i u oftalmologiji takođe. Sve manje je problema i žalbi pacijenata što znači da sistem ide u nekom dobrom pravcu. Sistem inače mora potpuno da zaživi da bismo mogli da konstatujemo da li nešto može da bude bolje i da nešto menjamo", objašnjava on.
 
Ističe da su problemi više tehničke prirode i da postoje periodi kada je teže dobiti kol centar zbog prevelikog interesovanja građana.
 
"Imamo udarne termine poput ponedeljka kada imamo po 10.000 poziva. Takođe i u toku svakog dana imamo neke pikove, poput perioda od 8.30 i 10.30 sati ujutru kada se ostvari i više od 40 odsto pokušaja poziva našem kol centru, dok popodne imamo termine kada nazove samo dvadeset pacijenata u roku od dva sata i tada je mnogo lakše ostvariti vezu", pojašnjava on.
  • NS49

    18.03.2023 22:18
    Nije tačno. Veliki problemi kad treba zakazati kod specijaliste.
  • uz

    18.03.2023 19:23
    uz
    Uz kolena kaže izabrana lekarka nema termina nemožemo vam zakazati.Znači ovaj laže
  • Rodjo

    18.03.2023 17:04
    Nemoj
    da Vi sami dajete ocenu Vaseg (ne) rada , to prepustite gradjanima ! 15 min cekam da mj se neko javi ,imam dokaz u telefonu !komentari gradjana vise govore od Vase "reci"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti