Grad traži udruženje koje će sprovesti konkurs za subvencije za bicikle

Grad je raspisao poziv za izbor udruženja putem kojeg će Novosađani moći da apliciraju za subvenciju za kupovinu bicikla.
Grad traži udruženje koje će sprovesti konkurs za subvencije za bicikle
Foto: 021.rs

Izabrana udruženje pripremiće javni poziv, otvoriti ga za građane i organizovati podelu novca. 

Ukupno je za kupovinu dvotočkaša u budžetu izdvojeno 20 miliona dinara, s tim što se do dva i po miliona može koristiti za programske aktivnosti udruženja. 

Kako se navodi u javnom konkursu, pravo učešća imaju sva udruženja koja imaju sedište na teritoriji Novog Sada, koja su registrovana u skladu sa zakonom i koja, saglasno odredbama svog osnivačkog akta, ostvaruju ciljeve u oblasti zaštite životne sredine ili promocije biciklizma. 
 
Rok za prijave za udruženja je 20 dana od dana objavljivanja konkursa, odnosno 11. april, a krajnji rok za dodelu subvencija građanima 15. jul.
 
Novosađani će se prijavljivati za subvencije nakon što bude raspisan poziv, koji se ne očekuje pre leta. Pojedinačni iznos za podsticaj za kupovinu bicikla je 12.000 dinara. 

Podsetimo, Novi Sad sprovodi ovakve konkurse od 2021. godine. Prve godine su sprovedena dva konkursa i dve ture podele subvencija i tada je za ovu namenu bilo opredeljeno 10 miliona dinara (udruženje je dobijalo milion), a građani su bili subvencionisani sa po 10.000 dinara. Od prošle godine Grad opredeljuje 20 miliona za subvencije za bicikle.

  • Jorgovan

    31.03.2023 14:26
    Jesen
    Pa mogli su sacekati i jesen pa da onda dele subvencije, sramota. Ko misli kupiti biciklo vec ga je i kupio ili ce ga kupiti za nekoliko dana. A da, to je mozda subvencija za sledecu godinu...
  • Ana

    22.03.2023 12:34
    Svaki konkurs novo udruzenje?!
    Zasto se iznova trazi novo udruzenje za svaki konkurs?
    Imaju sajt od proslih konkursa, imaju bazu podataka, zasto sve iznova raditi?! Ako je Biciklisticka inicijativa bila inicijator cele ideje, zasto oni ne sprovode konkurs stalno? Ili jos bolje Gradska uprava za zast.ziv sredine, malo i oni da rade nesto.
  • Kosta

    22.03.2023 10:33
    Perfidna pljačka
    Do sada su Trojke SNS već osnovale nekoliko "biciklističkih" udruženja da bi maznuli 2,5miliona za podelu subvencija. Zašto Trojke?, za osnivanje takvog "udruženja" dovoljna su 3 člana!
    Nije više "mister 10%," i to se povećalo, ili je nameštaljka fiksna pola miliona?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti