Rumenka dobija ulicu Nebojše Glogovca, a Sajlovo Branislava Crnčevića

Mesne zajednice "Sajlovo" i "Rumenka" dobijaju su nove nazive ulica.
Rumenka dobija ulicu Nebojše Glogovca, a Sajlovo Branislava Crnčevića
Foto: 021.rs

Ulica na obodu Rumenke, koja počinje od Baštenske ulice, dobiće naziv po filmskom, televizijskom i pozorišnom glumcu Nebojši Glogovcu.

Jedna ulica u Mesnoj zajednici Sajlovo nosiće naziv po Spomenku Gostiću, najmlađem odlikovanom vojniku Republike Srpske, koji je odlikovan Medaljom zasluga za narod.

U istoj katastarskoj opštini, ulica koja počinje od Rumenačkog puta, dobiće naziv po Veljku Radenoviću, oficiru policije Srbije i komandantu jedinice na Kosovu i Metohiji.
 
Takođe, ulicu dobija i književnik, aforističar, scenarista i političar Branislav Crnčević. Ulica koja će nositi njegovo ime počinje u Sajlovu, a završava se na granici sa Futogom.
 
Nakon što mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima. 
  • Rubiroza

    23.03.2023 11:46
    Ulica
    Da li neko zna gde je ulica Milorada Pavića u Novom Sadu?
  • Neko

    22.03.2023 18:23
    Sajlovacke ulice
    Pre imena ulica, treba napraviti pesacke i biciklisticke staze na Sajlovu. Deca setaju po putu, mame sa decijim kolicima...prvo to...lako cemo za nazive ulica
  • Srđan

    22.03.2023 15:23
    Njive...
    Lepo je to što se naziva tiče al od kad nismo više Jugoslavija već Srbija - u Rumenci ulice više nisu pod pravim uglom. Njive diktiraju položaj ulica, nema pešačkih staza ništa se ne planira... Bandera na sred puta, ograda do samog puta itd. Vidi se lepo iz satelita, kakva država - takve ulice. Kanda malko nazadujemo...???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti