FOTO Počela sezona: Prvi rečni kruzer stigao u Novi Sad, na njemu 100 turista iz Amerike

Prvi putnički brod stigao je danas u Novi Sad i tako otvorio ovogodišnju turističku sezonu kruzera u celoj Srbiji.
 FOTO Počela sezona: Prvi rečni kruzer stigao u Novi Sad, na njemu 100 turista iz Amerike
Foto: Grad Novi Sad

Predstavnici Grada Novog Sada, Prvog parobrodskog društva i Turističke organizacije Novog Sada dočekali su kruzer "Amaverde", kojim je stiglo oko 100 putnika iz Amerike.

Na Keju, ispred pontona "DP World", gde je pristao brod, za putnike je upriličen nastup folklornog društva, uz tamburaše i tradicionalno posluženje, a nakon kulturno-umetničkog programa gosti broda išli su u obilazak Novog Sada.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević je svim putnicima i članovima posade poželeo dobrodošlicu u Novi Sad.
 
 
"Broj putničkih brodova koji pristaju u Novom Sadu je iz godine u godinu sve veći. U 2022. godini na putničkom pristaništu u Novom Sadu pristalo je 372 broda, a iskrcalo se preko 35.000 putnika, što je više za tri puta, kako brodova, tako i putnika u odnosu na pre desetak godina. Naš zajednički cilj je da se vratimo na nivo od pre korone, kada je 2019. godine bilo 430 brodova. Jako je važno ono što im ponudimo kada izađu sa broda, jer su uglavnom za njih pripremljeni poludnevni ili celodnevni izleti. U programima obilaska gostiju su uglavnom centar grada i Petrovaradinska tvrđava, poseta muzejima i galerijama, ali i fruškogorskim manastirima i Sremskim Karlovcima. U poslednje vreme, turisti su sve više zainteresovani za obilazak vinarija ali i radionica za pripremanje lokalne hrane na čenejskim salašima", rekao je Radojević.
 
Prema podacima Agencije za upravljanje lukama, na putničkom pristaništu u Novom Sadu u 2022. godini najviše brodova je pristalo u junu i to 68, kada se iskrcalo i najviše putnika 6.683, potom slede maj, sa 65 pristajanja brodova i 6.321 putnika i septembar, sa 53 pristajanja i 5.556 putnika.
 
U najvećem broju su gosti iz država nemačkog govornog područja, zatim turisti iz Francuske i SAD-a.
  • Trt

    23.03.2023 10:17
    @@
    Trenutno postoji samo jedna država koja ruši Novi Sad.
  • 002211

    23.03.2023 08:57
    Pa, lepo. :)
  • pobogu

    23.03.2023 08:51
    "Počela sezona: Prvi rečni kruzer stigao u Novi Sad, na njemu 100 turista iz Amerike"


    Srbija je jedini rezervat u Evropi, de nismo atrakcija...

    Jedan pogled na nase kontejnere i smece na ulicama vredi para koje su platili, toga nema vise nigde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti