Studenti u Novom Sadu organizuju protest zbog Kosova: "Stop izdaji"

Studentski protest protiv sporazuma sa Prištinom održaće se i u Novom Sadu.
Iako nije bilo zvaničnih najava, može se videti da je novosadski kampus oblepljen plakatima koji pozivaju na protest.

Na plakatima je, osim datuma i mesta održavanja protesta, napisano i "Stop izdaji".

Protest će se održati u petak, 24. marta u 18 časova, kod fontane ispred Studentskog doma "Bajić".
 
Inače, beogradski studenti danas predaju u Skupštini Srbije zahtev za pokretanje procedure izglasavanja nepoverenja predsedniku Aleksandru Vučiću.
 
Studenti, koji već tri nedelje organizuju proteste pod nazivom "Stop izdaji! Ne damo Kosmet!", rekli su agenciji Beta da se pokretanje procedure izglasavanja nepoverenja predsedniku Vučiću traži zbog kršenja Ustava. 
 
Studenti će danas održati i performans ispred Skupštine Srbije.
  • 002211

    27.03.2023 13:56
    Vama zapravo baš briga za Kosovo. Ali, razumem samo "drugosrbijance".
  • mila

    27.03.2023 11:29
    Neverovatno je koliko zlih komentara na račun studenata.Ovi "komentatori"očito nisu studirali ,a pogotovo nisu intelektualci.Pojm intelektualca podrazumeva i onoga ko voli svoju otadžbinu.Ovi bečki konjušari pređu granicu, sednu u neki kafić uslikaju se i postave na instagram da se vidi gde i šta su jelii pili.To je njihov intelektualni domet!
  • sasa

    27.03.2023 10:49
    najeb*smo
    Nije mi jasno zašto sca politička previranja se zakuvavaju u Novom Sadu . Od kraja "80 do da nas svako nezadovoljstvo političkim stanjem počinje mitingom u novom sadu . Novi sad je sušta suprotnost ciljeva mitinga , nije za podele nego zajedinčki zivot , poštovanje komšija , poima sve napaćene iz raznih delova sveta , daje im da rade i žive ..... pa ludi ako vam se ne svidja život u Novom Sadu produžite u neki drugi grad ,ne morate se zadrzavati i dizati tenziju u gradu i nama objašnjavati kako treba , kako je neko negdeugrožen Ako to znaš idi na mesto dogadjai vodi svoju borbu a gradjane ovog grada ostavi na miru.Dosta je blo 30 godina .Srušili ste vladu koja je vodila računa o gradjanima vojvodine i počeo je pad, rat , profiterstvo ,
    Bilo bi lepo da nas ovaj put zaobidjete i odete u zarište problema . Vojvodina nemanikakve veze sakosovom sem što srbi i albanci žive u gradu kao dobre komšije i poznanici naravno dok ih neko ne posvadja ili se sami ne posvadjaju ....ali svadja i mirenje je deo je deo života

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti