"Zelenilo" priprema prskalice u parkovima i na drugim lokacijama u Novom Sadu

JKP "Gradsko zelenilo" počelo je prolećnu pripremu zalivnih sistema koji su tokom zime bili konzervirani.
Kako objašnjavaju iz ovog gradskog preduzeća, radovi podrazumevaju kontrolu automatike, prskalica i dizni, koje se otkopavaju i čiste od zemlje i prljavštine i po potrebi zamenjuju novima.
"Paralelno s prvim košenjem trave, Gradsko zelenilo počelo je sa pripremom zalivnih sistema. Krenuli smo od Futoškog parka, ostali zalivni sistemi su Limanski park, Dunavski park, Bulevar Evrope, Stanični trg, Trg republike, Kej žrtava racije. Sve to radimo kako bi zalivni sitem bio spreman da se stavi u funkciju odmah na početku sezone zalivanja", kaže direktor Gradskog zelenila Miloš Egić.
On ističe da se tokom letnjih vrućina pored zalivnih sistema drveće i zelene površine u prvoj i trećoj smeni, pre izlaska i nakon zalaska sunca, zalivaju i iz cisterni.
 
Iz Zelenila takođe ističu da će se i ovog proleća i leta nastaviti sa prihranjivanjem kako mladog, tako i odraslog drveća specijalnim mešavinama amino kiselina i azotnih đubriva, koja će drveću obezbediti nedostajuće minerale i materije za što bolju biološku kondiciju za rast u urbanim uslovima.
  • Stefanija

    24.03.2023 10:14
    Kamenički psrk
    Ništa bolje nije ni u Kameničkom parku. Nigde česma da se operu ruke i popije malo vode. Postoje ostaci stare, ozidane česme koja je nekada bila u upotrebi. Zato se voda mesecima izliva i curi iznad mostića na ulasku u park. Sramota za nadležne.
  • Mm

    23.03.2023 13:49
    Futoski park nema nijednu cesmu koja bi sluzila ljudima i zivotinjskim vrstama koje zive u parku.
    I pored,trogodisnjeg dopisivanja sa Kabinetom gradonacelnika,Gradskim zelenilom,Vodovodom, nema razumevanja da se cesma postavi.
    Aman,nadlezni,postavljajte cesmu hitno.
    Pticama,vevericama,i ostalim stanovnicima Futoskog parka treba kap vode.
    Takodje,posetiocima parka,deci,starijim ljudima,kucnim ljubimcima,voda je neophodna u ova žarka vremena.
    Improvizujte,toliko vode uokolo postavljaje cesmu za piće odmah!
  • novosadjanka

    23.03.2023 11:44
    Trg Republike??????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti