DJB o seči na Šodrošu: Srbija predata na upravljanje koaliciji kolonizatora

Novosadski odbor Dosta je bilo oglasio se povodom seče stabala na Šodrošu.
DJB o seči na Šodrošu: Srbija predata na upravljanje koaliciji kolonizatora
Foto: 021.rs
Poručuju da će od "prelepe, plodne Srbije ostati zatrovana, ispošćena, spaljena zemlja u kojoj ćemo svi biti robovi jednog pogrešnog, nehumanog sistema".
 
"Osim ako se ne izborimo za slobodu i pravo na suvereno odlučivanje o svojoj zemlji, svom gradu i svom životu", navodi se.
Stav gradskog odbora je da je Srbija predata na upravljanje "koaliciji kolonizatora".
 
"Predali su je naši sugrađani i sunarodnici koji su smatrali da će, uz pomoć kolonizatora, lakše i duže upravljati Srbijom i, naravno, profitirati. Takvih primera saradnje sa onima koji ti ne žele dobro je bilo kroz istoriju, tu Srbija nije izuzetak. Koaliciji kolonizatora smo predali ili prodali sve nacionalne resurse- pijaću vodu, obradivu zemlju, rudnike, saobraćajnu infrastrukturu", dodaje se.
Kako kažu, uzeti su krediti da bi se sponzorisala izgradnja i rad fabrika u kojima građani nose pelene, dok je "domaća vazalna uprava na sebe preuzela zadatak ubeđivanja građana da je sve to što se dešava zapravo interes nas samih".
 
"To se dešavalo i to se dešava pred našim očima i danas. Zato nema mesta čuđenju kada nam ruše planinske vrhove, spomenike herojima iz oslobodilačkih ratova ili, kao danas, seku zaštićena šumska područja", zaključuje se.
  • Neki

    24.03.2023 22:15
    Utisak
    Podržavam opozicioni odnos prema uzurpiranju Prava i zakonskih statusa. Takođe mogu da predložim zamenu idejne fraze "koaliciji kolonizatora" u frazu "komunal korporativni krnji kapitalizam" - communal corporate crony capitalism.
  • Maxima

    24.03.2023 12:34
    Uzvodno od Šodroša
    Da li Vam smeta i ono divlje naselje uzvodno od Šodroša na Kameničkoj adi. Divlji zapad, ko je koliko stigao toliko je zauzeo i posle ogradio. Vodi nema prilaza. Napravljen svinjac i ruglo koje nije za primer nikome. Uklonite to divlje naselje i vratite šume tamo. Mala kompenzacija za Šodroš.
  • Vladan

    24.03.2023 10:41
    @Sima S.

    Prva politički mudra stvar koju su uradili. Većini Novosađana je Šodroš jedno 50 puta važniji od Kosova, a za ostale se ne može ni izračunati jer je pomnožena nula i dalje nula.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.