Iz NS polumaratona odgovorili na navode majke: Ko bi se bavio decom na takav način

Nije istina da je neko hteo šestogodišnjem detetu da oduzme pobedu ili da je bilo šta bilo usmereno protiv njega, kaže za 021.rs Dimitrije Dolga iz organizacije Novosadskog polumaratona.
Iz NS polumaratona odgovorili na navode majke: Ko bi se bavio decom na takav način
Foto: 021.rs
Kako je portal 021.rs objavio u ponedeljak, Dragana Malešević, majka šestogodišnjeg dečaka, tvrdi da mu je uskraćeno prvo mesto na trci koja se održala u nedelju, 26. marta.
Ona tvrdi da je čovek koji je na biciklu predvodio grupu dece pogrešno usmerio njenog sina na finišu i tako mu oduzeo prvo mesto.
"Na samom početku kada smo došli, mom sinu nisu dali ni startni broj jer su rekli da ima previše dece. Trasa nije bila jasno označena i početak i kraj nije bio poznat, na šta sam se ja odmah žalila. Kada su deca stigla do kraja, čovek na biciklu je mom sinu pokazao da skrene levo ka startu, umesto da nastavi pravu ka cilju. Samim tim, on je izgubio trku, a dokaz za ovo imam i na video snimku", rekla je ona za 021.rs.
 
Dimitrije Dolga iz organizacije Novosadskog polumaratona kaže za 021.rs da ove tvrdnje nisu korektne jer cilj same trke za decu nije bio prvenstveno takmičarskog karaktera.
 
"Te trke za decu su predviđene kako bi deca uzela učešće u manifestaciji i da ne bi imala taj pritisak pobede i trkanja. Ako pogledate i snimak, vidite da je samo njeno dete skrenulo, a ostala deca koja nisu bila ni na 100 metara udaljenosti su nastavila. Mislim, ko bi se bavio decom na taj način da neko želi detetu da ili namesti ili uskrati pobedu", rekao je.
 
Dolga je objasnio i da su sudije koji su ocenjivale trku profesionalci u svom poslu.
 
"Oni imaju licence Atletskog saveza Srbije i mnogi su u sportu kao treneri. Nama u organizaciji je želja da dođu i da im ne pravimo pritisak, da im bude lepo. Tako mala deca ne znaju šta znači trkanje i takmičenje, osim ako im odrasli to ne ponavljaju i prave pritisak", kaže.
Dodaje i da postoji veliki rizik od povrede kada se tako mala deca trkaju.
 
"Zbog toga je nama najvažnije da su deca bezbedna, a poslednje nam je da li će neko biti prvi ili ne. Meni je žao što je njeno dete imalo tu neprijatnost, ali nije u redu predstavljati priču kao da je neko želeo namerno da uradi nešto protiv malog deteta", objasnio je on za 021.rs.
 
Podsetimo, 30. Novosadski polumaraton održan je u nedelju, 26. marta na Trgu slobode.
  • Majka

    31.03.2023 13:16
    @bup
    Naravno da smo otišli da proslavimo baš uz reči koje ste naveli. Izgleda da je naš jedini problem što smo mislili da stvari funkcionišu onako kako bi trebalo, nismo znali ono što drugi odavno znaju a to je izuzetno loša organizacija na koju se već gleda kao na nešto "sasvim normalno".
  • Trka

    28.03.2023 22:25
    Bila, videla, čula mamu. I ostala bez komentara. Moje dete se saplelo i palo. Možda da okrivim organizatore što mu nisu obezbedili čistu stazu do cilja?!
  • Timko

    28.03.2023 21:58
    Od malih nogu ih uče da nije važno biti sposoban, već imati podršku vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti