Za održavanje gradskih fontana gotovo 12 miliona dinara

Novi Sad će izdvojiti gotovo 12 miliona dinara za održavanje gradskih fontana u 2023. godini.
Za održavanje gradskih fontana gotovo 12 miliona dinara
Foto: 021.rs
Posao je i ove godine dodeljen firmi "Vintteam", koja je bila jedini ponuđač na tenderu Uprave za komunalne poslove. 

Gradska vlast će izdvajati više novca za ovu namenu. Neke od fontana nemaju više garantni rok, te je i obim poslova koji se obavlja veći.

U okviru ove javne nabavke održavaće se fontane na keju, kod spemnika Uzeiru Hadžibejliju, u Katoličkoj porti, na Trgu Dositeja Obraovića u Univerzitetskom kampusu, na Pozorišnom trgu, tri vodena ogledala kod "Promenade" i još dve fontane u novom parku na Novom naselju.
 
Poslovi koji se izvode na održavanju fontana podrazumevaju skoro svakodnevni njihov obilazak pre i posle završetka rada, proveru sistema uz čišćenje filtera, dodavanje hemikalija...
 
Dodajmo i da se iz tenderske dokumentacije vidi da fontana na Pozorišnom trgu, koja je još u garantnom roku, neće raditi pre jula jer nije u funkciji i čeka se popravka. Navodi se da je ova fontana u kvaru zbog "havarije usled više sile". 
  • Biboni

    29.03.2023 21:20
    Hahaha jedini ponudjac... naravno kad javnog poziva ,tendera nije bilo,vec tri godine jedan te isti .Stvarno ga preterase,ko ima imace,ko nema nece...
  • Bauštelac

    29.03.2023 21:01
    100000e jbt
    Za održavanje???
    Ako ih ima 100 onda ok....ali mislim da ih je manje od 10.
    Napravim ja novih 10 za te pare.
    Hvala na pažnji.
  • Da li je to

    29.03.2023 18:56
    Sve
    Šta je sa Bunarom želja, na Trgu mladenaca koji je po otvaranju bio fontana i u koji su se ubacivali novĉići???!!! Umesto toga, Parking servis je postavio držaĉe za bicikle. Sramota!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti