Poslednji martovski četvrtak pred Novosađanima: Znatno toplije, sunčano i mnogo dešavanja

Ovaj poslednji martovski četvrtak pred Novosađanima biće znatno topliji, sa maksimalnom temperaturom od čak 19 stepeni Celzijusa.
Poslednji martovski četvrtak pred Novosađanima: Znatno toplije, sunčano i mnogo dešavanja
Foto: 021.rs
Biće i mnogo zanimljivih dešavanja, a mi smo tu da vam ona najvažnija donesemo u našem malom vodiču. 
Vreme
 
Četvrtak će u Novom Sadu biti toplije i bez padavina. Duvaće slab do umeren vetar s juga. Temperatura će biti od 4 do 19 stepeni.
 
Nastaviće se povolјan uticaj meteoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolјa i poremećaj sna. Preporučuje se boravak naplju uz umerenu fizičku aktivnost.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Čerevića neće imati struje. U Novom Sadu će bez struje od 9.15 do 11.15 časova biti Nikole Tesle 1-15, a u Čereviću od 8.30 do 12 časova i to vikend naselje od krsta prema Testeri i Andrevlju.
 
Autobusi na linijama 1, 11A, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 30, 31, 32, 33 i 35 saobraćaju redovnom trasom od srede, 29. marta. Izmena režima bila je na snazi od 20. marta zbog rada na vrelovodu na raskrsnici Kisačke i Bulevara Jaše Tomića.
 
Gde ići?
 
Novo izdanje Language cluba održaće se u Radio kafeu u Svetozara Miletića 45. Druženje počinje u 20 časova, a ulaz je slobodan.
 
Panel diskusija "Solidarnost, Szolidaritás, Solidarität" održaće se u 18 časova u Američkom kutku. U diskusiji će učestvovati mladi iz Srbije, Mađarske, Nemačke, Rusije, Ukrajine, Kolumbije, Kazahstana i Indije. 
 
Koncert projekata Overdriven dreams i Yvith održaće se u 21 čas Omladinskom centru CK13.
 
Performans "Voices of Now" (VON) održaće se u 16 časova u Kulturnoj stanici Barka (Čenejska 54). Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je potvrditi svoj dolazak slanjem mejla na barka@kulturnestanice.rs.
 
Autorsko vođenje kroz izložbu "Boško Petrović - skice za velika dela" održaće se u 18 časova u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35). Kroz izložbu će voditi istoričarka umetnosti Dragana Garić Jovičić.
 
Otvaranje izložbe umetničkih radova Sibile Petenji "Fly/Corridors" održaće se u 19 časova u SKCNS Fabrika.
 
Izložba digitalnih printova umetničkih dela iz kolekcije Galerije Matice srpske, "Inspirisani Francuskom", biće otvorena u 18 časova u Francuskom institutu. Ovom izložbom zatvara se manifestacija Mesec frankofonije 2023. godine, koji se obeležava duže od jedne decenije.
 
Grupa "Plavi Ptičić (Bluebirds)" nastupiće u 22 časova u Gerila Baru.
 
Predavanje i projekcija filmova u sklopu ciklusa "Svet digitalne umetnosti" koju vodi moderator Andrej Tišma održaće se u 14 časova u Američkom kutku. Ovog četvrtka će se pričati o festivalu "Videoforme 2023".
 
Predstavljanje publikacije "Osvajanje medijskog prostora" počeće u 19 časova u prostorijama Omladinskog saveza OPENS. Na pedstavljanju će govoriti urednice i autorke rubrike: Marija Srdić, Smiljana Milinkov, Marijana Pajvančić, Sofija Mandić i Danica Todorov. Razgovor će moderirati novinarka Tamara Srijemac.
Promocija književnog stvaralaštva Dragana Jovanovića Danilova održaće se od 18 časova u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski". O njegovom stvaralaštvu će govoriti književna kritičarka Vladislava Gordić Petković.
 
Predavanje Dimitrija Radišića "Ptice u Srbiji i senka šestog masovnog izumiranja" održaće se od 19 časova u Kulturnoj stanici "Svilara".
 
Opera u tri čina "Evgenije Onjegin" igraće se u 19 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Dečija predstava "Puk" igraće se od 18 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih, a od 19.30 časova će se na Velikoj sceni igrati "Kafa i cigare".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti