"Zajedno" o ukidanju polazaka autobusa u Novom Sadu: Je l' to prvoaprilska šala?

Na vest da Gradsko saobraćajno preduzeće od 1. aprila redukuje polaske na gradskim i prigradskim linijama, iz stranke Zajedno se pitaju da li je u pitanju prvoaprilska šala.
"Zajedno" o ukidanju polazaka autobusa u Novom Sadu: Je l' to prvoaprilska šala?
Foto: 021.rs
"Pitamo da li je ovo prvoaprilska šala ili samo ustaljena praksa nebrige o građanima Novog Sada? Dok Vučićev kum vozi Lambordžinija od 350.000 eura, radništvo Novog Sada jedva krpi kraj sa krajem da kupi mesečnu kartu za JGSP. Ukidate nam i dosadašnju bedu od usluge koju smo imali", navode u "Zajedno".
Dodaju da umesto da linije budu frekventnije i kvalitetnije, grad vrši destimulaciju upotrebe javnog saobraćaja. 
 
"Zajedno poziva gradsku vlast na odgovornost zbog ovakve odluke. Zbog ovoga sada, ali i zbog desetogodišnjeg nemara za građane Novog Sada, podnesite ostavke i pustite nas da vratimo dostojanstvo Novom Sadu", napominju oni.
Kako je objavio naš portal, Gradsko saobraćajno preduzeće od 1. aprila redukuje polaske na gradskim i prigradskim linijama - pojedine linije ostaju i bez 20 do sada redovnih polazaka radnim danima.
 
Prema analizi aktuelnog i novog reda vožnje, koji će stupiti na snagu 1. aprila, autobusi će radnim danima saobraćati u brojnosti i razmacima u polascima kao što je trenutno subotom. Praktično, autobusi će radnim danima imati polazaka koliko imaju vikendom, a u nekim slučajevima i manje.
 
Redukcije će se više osetiti na gradskim linijama, radnim danima, a detaljno koje će sve linije biti obuhvaćene pogledajte OVDE.
Na pitanje 021.rs zbog čega dolazi do ovih izmena, u Gradskom saobraćajnom preduzeću kažu da je dugogodišnjim praćenjem utvrđeno da u prolećnom periodu i s početkom korišćenja alternativnih vidova prevoza, značajno opada broj građana koji koriste autobus.
 
Na pitanje koliko je, prema podacima preduzeća, polazaka iz reda vožnje ukinuto, u GSP poručuju da su smanjeni neki polasci na gradskim linijama u večernjim satima jer je evidentirano da se tada manje putnika vozi.

Ove izmene će stupiti na snagu ove subote, 1. aprila i biće na snazi do kraja juna. Tada na snagu stupa letnji red vožnje, kad se očekuje da će broj polazaka biti dodatno redukovan.

  • Zoki

    30.03.2023 10:40
    Komentar
    Slazem se nova Srbija samo se pitam ko bi vodio tu Srbiju bili crveni oni lopovi dosli zuti jos gore sad ovi nevalja znaci u mulju smo kakva Evropa ko ce nas uzeti samo ce te ucenjivati do bola.
  • ex chapman

    30.03.2023 10:29
    da
    izgleda se sprema privatizacija gradskog prevoza u NS
    prvo da se gradjanima pokaze kako je to kad nema gp, pa onda se pojavi neki privatnik da "spase stvar" i to tako sto ce dobiti komplet finansije iz gradskog budzeta, a sav prihod ce ici njemu u dzep. vec odavno dobro razradjena kombinacija
  • A

    30.03.2023 10:28
    A
    A koji moj se iscudjavate?! Glasali ste sada vas vozaju zasluzeno!!! Malo je…treba po jedan na svaka 2h i to je previše za Novosadjane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.