Radovi u holu Železničke stanice kreću prvih dana aprila, privremeni ulaz biće ispod sata

Rekonstrukcija Železničke stanice u Novom Sadu ulazi u novu fazu, zbog čega će početkom aprila putnici u staničnu zgradu ulaziti "ispod sata", a odatle ići do perona.
Radovi u holu Železničke stanice kreću prvih dana aprila, privremeni ulaz biće ispod sata
Foto: 021.rs

U tom prostoru biće blagajna, kartomat, čekaonica i toalet, a mesto s kog će vozovi polaziti i na koje će dolaziti na peron takođe je pomereno, jer počinju radovi u središnjem delu zgrade u kom je veliki hol sa šalterima, piše Dnevnik

"Prvih dana aprila, prema planu, treba da počne rekonstrukcija krila B, koja podrazumeva zamenu plafona, fasadne stolarije, osvetljenja, mermernih ploča i izgradnju galerije",  kaže pomoćnik rukovodioca projekta izgradnje brze pruge od Novog Sada do Subotice Veselin Simović
Procenjuje se da će radovi trajati oko četiri meseca. 
 
Po Simovićevim rečima, u poslovnom delu zgrade, takozvanom krilu A, kompletno je obnovljen drugi sprat i useljene kancelarije.
 
Još uvek se radovi izvode na prvom spratu gde će biti dispečerski centar za upravljanje saobraćajem na brzoj pruzi. 
 
"Nakon krila B, na red dolaze i preostala dva dela zgrade - krila C i D, koja su manje zahtevna što se tiče rekonstukcije imajući u vidu da u njima nema putnika. Nadam se da će do kraja godine svi radovi u stanici biti okončani", kaže Simović.
 
Prugu od Novog Sada do granice sa mađarskom, uključujući i rekonstrukciju novosadske Železničke stanice, radi kineski konzorcijum "China Railway International" i "China Communications Construction Company".
  • Ns

    31.03.2023 06:58
    Da li se i dalje na perone penjemo stepenicama ili je možda napravljena rampa ?
  • Infomanijak

    30.03.2023 14:22
    Golubarnik
    Kad ga vec spominjemo , hoce li ukinuti kavez i one krestave zvucnike posto smo zakljucili da ne rade posao
  • pajo patak

    30.03.2023 13:23
    tako treba
    da ne budu gužve kada za godinu dana masovno krenemo u Peštu na kafu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.