Manifestacija "Mali-veliki hemičar" na PMF-u: Osnovnoškolci će u laboratoriji eksperimentisati

Manifestacija za đake sedmih i osmih razreda osnovne škole "Mali - veliki hemičar" održaće se od ponedeljka, 3. aprila do petka, 7. aprila na Prirodno-matematičkom fakultetu.
Manifestacija "Mali-veliki hemičar" na PMF-u: Osnovnoškolci će u laboratoriji eksperimentisati
Foto: Pixabay
Tradicionalno je organizuje Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine ovog fakulteta.
Ovo je jedna u nizu akcija sa ciljem da se hemija, kao jedna od osnovnih prirodnih nauka, prikaže učenicima na zanimljiv način i približi im se njen značaj.
Tokom posete, učenici će imati priliku da se upoznaju za interesantnim temama iz ove naučne oblasti koje će biti predstavljene kroz niz eksperimenata u laboratoriji. Biće u prilici da sami eksperimentišu i time lakše shvare ono što uče u svojim školama.
 
"Namera nam je da teme iz sveta koji nas okružuje oživimo kroz eksperimente i na taj način ih približimo đacima. Istovremeno, težimo da probudimo u učenicima interesovanje za hemiju i predstavimo im zanimanja iz oblasti hemije, biohemije i zaštite životne sredine u sklopu profesionalne orijentacije", navode iz PMF-a.
 
Manifestacija će se održavati od 8 do 16 časova.
  • Zoki

    30.03.2023 18:42
    Konačno nešto pametno. Konačno jedan članak iz područja nauke, posle desetine svakodnevnih članaka o inače beskorisnim sportistima, političarima, rijaliti "zvezdama" i tome slično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti