Položeni venci u znak sećanja na šestoro mladih stradalih u požaru u "Kontrastu"

Danas je obeležena 11. godišnjica požara u diskoteci "Kontrast" u kom je stradalo šestoro mladih.
Položeni venci u znak sećanja na šestoro mladih stradalih u požaru u "Kontrastu"
Foto: Grad Novi Sad
Vence na spomen obeležje stradalima u požaru položili su članovi njihovih porodica, prijatelji žrtava kao i predstavnici Grada Novog Sada. 
Branko Miladinović, čija je ćerka Tamara stradala u požaru, rekao je da će Udruženje "Istina Tamarini zakoni" nastaviti da se bori da svi koji su odgovorni za tu nesreću budu sankcionisani zbog sigurnosti sadašnjih i budućih generacija, ali i zbog toga što je takav ishod, po njegovim rečima, "preduslov civilizovanog društva".
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac najavio je da će "u cilju negovanja kulture sećanja", na mestu nekadašnje diskoteke Grad napraviti memorijalni park.
 
Precizirao je da je izgradnja parka u planu detaljne regulacije tog dela Novog Sada od oktobra prošle godine, a da se sada radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa i stvaranju drugih uslova za projektovanje.
 
U požaru u diskoteci Kontrast 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (28), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (20)
 
U junu 2014. godine na zatvorske kazne od pet do devet godina u "slučaju Kontrast", osudjeni su vlasnik diskoteke Alojz Ganić, kome je kazna kasnije ublažena, zakupci lokala Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga.
  • stanar

    01.04.2023 23:11
    @svetlana momcilovic
    Pravo pitanje.Sta je sa inspekcijom koja je dala radnu dozvolu.
    Trenutno se licno suocavam sa istim problemom hocu prventivno
    da ukazem da je moguc pozar u stambenoj zgradi usled
    nadogradnje zbog haosa sa instalacijama voda -struja i
    mogucnosti izbijanja pozara.ODGOVOR NISMO NADLEZNI SVE JE
    PO PROJEKTU.Obavestavam gradjevinsku inspekciju i nacelnika,
    nismo nadlezni,obavestavam kabinet gradonacelnika cute,
    obavestavam MUP za preventivno delovanje protiv pozara
    odgovor UZELI SU NAM SVE NADLEZNOSTI NAD STAMBENIM
    OBJEKTIMA.Da znaju gradjani Novog Sada da su nemocni ako
    hoce preventivno da deluju i ako hoce nekom da se zale.
    Neverovatno koliko su svi povezani i koliko stite investitore.
    U Novom Sadu ne postoji nikom kome moze da se ukaze na
    opsnost i da izadje na teren.
  • Slavko

    01.04.2023 22:27
    Propisi
    Strasno je sto opet postoji mnogo podruma i slicnih lokala koji su stvoreni za nesrecu.Bila akcija mesec dana posle tragedije da lokali uvedu svasta nesto,posle toga nista.Sta se sad ceka,proslo 10 godina ne daj Boze nova tragedija pa opet sprovodjenje propisa?
  • Ns

    01.04.2023 19:10
    Noc
    Vecina lokala ne ispunjava nikakve uslove….nema kontrole..Vecina kafica imaju zivu muziku koja unistava zivot ljudima u zgradi…Ne daj boze pozara,isti scenarijo treba da ocekujemo..Zakoni postoje ali ih je korupcija unistila..i na karju nikom nista..!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti