Otvorena izložba pasa mešanaca u Limanskom parku, sutra prilika da udomite ljubimca

Izložba pasa mešanaca, osma po redu u organizaciji JKP "Zoohigijena i veterina", otvorena je danas u Limanskom parku.
Otvorena izložba pasa mešanaca u Limanskom parku, sutra prilika da udomite ljubimca
Foto: Grad Novi Sad

Organizuje se povodom 4. aprila, Svetskog dana napuštenih životinja.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović rekao je da izložba predstavlja jedinstvenu priliku da psi mešanci, pokažu svu svoju posebnost i lepotu.
"Ova izložba svake godine okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca, pa pored, zabavnog u prvi plan stavlja plemenite ciljeve, a to je udomljavanje napuštenih životinja i podizanje nivoa svesti o odgovornom vlasništvu. Grad Novi Sad i JKP "Zoohigijena i veterina" aktivno rade na promociji udomljavanja i odgovornog vlasništva i stalno skreću pažnju da je udomljavanje napuštenih pasa i mačaka jedan od najlepših načina davanja i pokazivanja ljubavi prema životinjama", naveo je on.
 
"Zoohigijena i veterina" omogućava besplatnu sterilizaciju, mikročipovanje i vakcinaciju protiv besnila za sve napuštene životinje. Trend i broj udomljavanja raste iz godine u godinu, pa je broj udomljavanja iz 2021. godine sa 136 skočio na 219 u 2022. godini.
 
"Grad Novi Sad  će uvek podržavati ovakve i slične manifestacije koje u svakom pogledu i smislu čine grad zanimljivijim, vedrijim, srećnijim i prihvatljivijim za sve od sedam do 77 godina", rekao je Petrović i poželeo prisutnima da uživaju u današnjoj izložbi sa svojim ljubimcima.
 
Psi su se takmičili u deset nesvakidašnjih kategorija, poput izbora za unikatnog mešanca, za najlepšeg najstarijeg psa, najlepšeg psa sa invaliditetom, najlepšeg udomljenog psa ili psa sličnog rasi. Jedan pas je mogao biti prijavljen u najviše tri kategorije. Pobednici iz svih kategorija plasirali su se u finalno takmičenje u kojem su se birala prva, druga i treća "najkera" izložbe.
 
U nedelju, 9. aprila od 11 časova, u blizini naseljenog mesta Šangaj, put Šajkaškog odreda bb, svi zainteresovani će imati priliku da posete gradsko Prihvatilište gde će zaposleni izvoditi pse među posetioce, koji će imati priliku da ih i udome.
  • Vlada

    09.04.2023 11:17
    Primitivci su opet napunili Limanski park automobilima. Tako ti je to kad daš životinjama da udomljavaju ljubimce...
  • stara mimi

    08.04.2023 14:26
    "Grad Novi Sad i JKP "Zoohigijena i veterina" aktivno rade na promociji udomljavanja i odgovornog vlasništva"

    Bilo bi divno kada bi ovo bilo istinito! Nažalost, s obzirom na broj lutalica po Novom Sadu, taj njihov rad se baš i ne vidi. A aktivan rad na "odgovornom vlasništvu" bolje da ne komentarišem.
  • Milica

    08.04.2023 14:25
    Menjati pristup
    Naravno da treba brinuti o zivotinjama ali smo malo zastranili. Vise brine drustvo nego pojedinac ciji je to ljubimac i tako dolazimo u ovo stanje. Kada je broj napustenih ljubimaca postao velik i tako dolazi pod udar javnosti svaka zivotinja o kojioj odgovorni gradjani brinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti