MAPA U Novom Sadu i okolini osam novih prirodnih mrestilišta ribe - zabranjen ribolov

U cilju zaštite i očuvanja ribljeg fonda na vodama koje su u nadležnosti JVP "Vode Vojvodine", urađen je monitoring ribljeg fonda kojim su utvrđena i definisana prirodna mrestilišta ribe.
MAPA U Novom Sadu i okolini osam novih prirodnih mrestilišta ribe - zabranjen ribolov
Foto: Pixabay
U pitanju je osam prirodnih mrestilišta koja su uvrštena u desetogodišnji program upravljanja ribarskim područjem, a ovom odlukom, na tim lokalitetima zabranjen je svaki vid ribolova. 
Utvrđena mrestilišta su: 
1. Čortanovačka hagla, 
2. Dunavac u Novom Sadu (mrestilište za smuđa), 
3. kanal Beočinske cementare, 
4. Begečki šveb, 
5. Susečki rit, 
6. Čelarevski dunavac, Zeče 1 i Zeče 2, 
7. Bager dunavac kod Bačke Palanke i 
8. Neštinski dunavac. 
 
 
Na ovim lokalitetima postoje uslovi za prirodnu reprodukciju ribe, pa će se u narednom periodu preduzeti strože mere zaštite ovih prirodnih plodišta. Organizovaće se pojačana čuvarska kontrola, ali i dežurstva za vreme mresta pojedinih vrsta riba, posebno u periodu od marta do kraja avgusta.
 
Zabrana privrednog ribolova ostaje na snazi na 19,5 kilometara šire gradske zone na području Novog Sada, a od sada važe i na sektoru Čerevićki dunavac. 
  • Mikili

    17.04.2023 12:12
    Nesposobni pecaroši
    Postoje pecaroši koji vole da pecaju i koji znaju da pecaju! Ovi što samo vole uvek se žale na sve oko sebe,pa ih i ovakve zabrane pogađaju! Oni drugi što znaju da pecaju,pecaju i ćute! A ako se uzme u obzir da pecaroša na ovom terenu ima barem 40.000 i da svaki ulovi mesečno kilu ribe,pa vidite ko koliko izlovljava ribe,alasi ili pecaroši! Ako se zove sportski ribolov,treba doneti takav propis,da se sva riba vraća u vodu,pa će biti ribe!
  • Dunavac

    13.04.2023 14:50
    Kod 2 kamena
    Zabranjuju ribolov na delu koji ce zatrpati betonom i sagraditi zgrade?!?! Za 10 godina tamo nece biti vode, a smudjeva to nikad ni bilo nije mrestiliste... Toliko o tome
  • Feeder

    13.04.2023 14:00
    Daj te javnosti na uvid taj monitoring koji je uradjen,kada je uradjen,ko ga je uradio i po kojim parametrima je donesena ovakva odluka.Ako je sve u skladu sa cinjenicama ok,ali cisto sumnjam.Najobicnije prosipsnje prazne slame ljudi koji se u ribarstvo niti razumeju niti se njime bave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti