FOTO: Ovako će izgledati rekonstruisani plato MSUV u Dunavskoj, radovi od 52 miliona dinara

Plato ispred ulaza u Muzej savremene umetnosti Vojvodine (MSUV), u Dunavskoj 37, biće potpuno rekonstruisan u narednim mesecima.
Radovi su procenjeni na više od 52 miliona dinara.
MSUV bi u narednom periodu trebalo da izabere najbolju ponudu na javnoj nabavci koja je raspisana do 5. maja.
Plato će zadržati svoj osnovni oblik kakav ima od šezdesetih godina, kada je objekat sagrađen.
 
Trenutno, plato od gotovo 880 kvadratnih metara u svom najvećem delu je popločan žutim klinker pločicama, dok ostatak prostora predstavlja zelena površina sa tri stabla.
 
Plato je delimično ograđen, postoji prilazna rampa i stepenice, a tu su i skulpture tri jarbola. Prostor je neosvetljen, dok odvodnjavanje atmosferske vode sa platoa nije adekvatno rešeno.

U projektnoj dokumentaciji se navodi da će nakon rekonstrukcije zadržati isti obim podele prostora na popločani i zeleni deo. Žuti klinker će biti uklonjen u najvećoj meri i ostaće samo kao dekorativna linija. 
 
Ostali deo platoa će biti betoniran i, kako se navodi, obrada završnog sloja partera predviđena je od štokovanog betona, koji prati fasadnu oblogu zgrade Muzeja. Ispod će biti postavljene cevi koje će služiti za grejanje platoa radi topljenja leda tokom zimskih dana.
Rekonstrukcija podrazumeva i radove na hidroizolaciji, atmosferskoj kanalizaciji, ugradnji nove metalne ograde oko platoa i u delu rampe. Na platou će se postaviti i klupe, zameniće se postojeće ventilacione rešetke i svetlarnici u parteru, a biće postavljena i zaštitna ograda oko stabala.
 
Plato će dobiti dekorativnu rasvetu, novu elektroinstalaciju i video nadzor.
 
Rok za izvođenje radova je 90 dana. 
  • komšinica

    18.04.2023 19:43
    klinker
    zašto skloniti klinker ploče,aj malo kočite sa betona. Što je mnogo,mnogo je sklanjanja novosadskog. Zelenilo nikad nije višak,prepustite to nekom zapravo stručnom.Ovo već počinje ozbiljno da iritira
  • Den

    18.04.2023 19:19
    Klinkeri garant na neku vikendicu moźda Tatarsko ili Fruška gora?
  • Ma

    18.04.2023 19:14
    Pravo da vam kazem smorili ste sa tim dizajnom. Daj vratite nam brutalizam, sta glumite svedjane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti