Fruškogorski maraton danas i sutra: Na raspolaganju 14 staza, uživanje i za takmičare i rekreativce

Fruškogorski maraton, 46. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila.
Fruškogorski maraton danas i sutra: Na raspolaganju 14 staza, uživanje i za takmičare i rekreativce
Foto: 021.rs
U okviru maratona održaće se pet takmičarskih trka različitih dužina, kao i devet trka netakmičarskog karaktera.  
Maraton je i znanično najavljen na sednici Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona, kojim je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović.
Završne pripreme za maraton su u toku, a start je zakazan za 9 časova na Popovici.
 
Očekuje se nekoliko hiljada učesnika, među kojima veliki broj dece i mladih.
 
Jelena Marinković Radomirović istakla je značaj Fruškogorskog maratona za grad i regiona, podsećajući da je ova tradicionalna manifestacija jedna od najstarijih u Evropi. Ona je poručila da Novi Sad, sa gradskim preduzećima i ustanovama, iz godine u godinu pruža podršku u organizaciji Fruškogorskog maratona, te da je to slučaj i ove godine.
 
"Fruškogorski maraton je promocija prirode, rekreacije, pa samim tim i fizičkog i mentalnog zdravlja. Iako pojedine staze imaju takmičarski karater, ljubitelji prirode i rekreativci su najbrojniji i verujem da će tako biti i za predstojeći vikend. Pored afirmacije prirode i rekreacije, Fruškogorski maraton promoviše kulturno i istorijsko nasleđe ovih prostora, jer mnoge staze prolaze pored manastira i spomenika. To je dobra prilika da izađemo u prirodu, posetimo Frušku goru i sa prijateljima ili porodicom uživamo u lepoti koje nam ona pruža", istakla je ona.
 
Na ovogodišnjem Fruškogorskom maratonu učesnicima će biti na raspolaganju 14 staza različitih dužina, od kojih su pet takmičarske, a devet netakmičarskog karaktera.
  • Olivera

    23.04.2023 08:04
    Bezobrazluk
    Ovaj maraton je na STARTU imao za CILJ da neko napuni džepove. Jeste iznos od 500 dinara simboličan, ali su zatvoreni svi alternativni prilazi na kome je stajalo obezbeđenje tako da je sloboda kretanja bila onemogućena. Mnogi su i bojkotovali maraton zbog sponzora. Mislim da bi ljudi mnogo bolje reagovali da je novac bio uplaćen u humanitatne svrhe ili za lečenje dece, jer ih tako na žalost lečimo, nego novac ide u kladionicama.
    Nikada više neću doći na maraton, jer ste mi i to ogadili. Moju Frušku goru volim svakog dana i posećujem je vrlo često.
    Sramota!
    Krađa!
    Bahatost!
    P.S. O unakaženoj i posečenoj šumi, neki drugi put.
  • lokalac

    23.04.2023 04:52
    pocetak kraja
    Iako je vec prosao maraton, pisem da ostane trag: ovo sto se desilo ove godine nikad dosad bilo nije. Ovo odgovorno tvrdim kao decenijski vikendas gore na Popovici, kao nekadasnji maratonac. Saobracaj da se zatvori dole kod okretnice na pocetku Fruskogorskog puta??? Ko je to video jos??? INstalirali su na 300 metara od gornje okretnice one ograde i rampe kao na Exitu, fiskalne kase stavili za karte. Da im se slucajno neko ne uvuce na "mufte" - sto bi rekao neko od komentatora ovde. Pa sta to vi naplacujete? Hocete odrediti i jedan dan kad cete vazduh fruskogorski da nam naplacujete? Dicite se time sto jednom godisnje ocistite staze? A sta cemo sa fruskogorskom prirorodom ostalih 363 dana - moji veliki postovaoci nase planine? Sto vam je kockarnica kao osnovna antiteza sporta i boravka u prirordi, generalni sponzor! Organizatori se busaju kako su zatvorili saobracaj od 7 ujutru u subotu do 7 ujutru u nedelje- sa gradskom odlukom! Sta je to demonstracija sile, za sta, zbog cega? U sta je ovo preraslo Boze mili???
    Ma idite bestraga i vi i ovakav maraton. Treba organizovati novi maraton - slobodan fruskogorski maraton. Da bude kako je nekad bilo. Da dodju oni koji uzivaju i postuju prirodu, da se ne pravi pakao vikendasima. Jedne nedelje od ranije od ove lakrdije organizovati, da ovaj za par godina ostane samo sa svojim sponzorima, bez duse i ljudi.
  • Troy

    21.04.2023 13:13
    @ Bivši
    Niko vas ne tera da platite kotizaciju, možete da šetate i za mufte ako vam je puno da platite simboličnu sumu od 200-500 din jednom godišnje. Samo necete dobiti plaketu. Idite na bukovački maraton, on je mislim besplatan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti