"Opsadno stanje" u Novom Sadu zbog poseta zvaničnika: Brnabić, ministri, ambasadori...

Ukoliko ste od jutros u saobraćaju naišli na vozila pod rotacijom, eventualne zatvorene ulice, treba da znate da su razlog tome posete visokih zvaničnika raznim institucijama u Novom Sadu.
"Opsadno stanje" u Novom Sadu zbog poseta zvaničnika: Brnabić, ministri, ambasadori...
Foto: 021.rs

Novi Sad danas posećuju, između ostalog, premijerka Ana Brnabić, ministar prosvete Branko Ružić, ministarka za poljoprivredu Jelena Tanasković, minsitarka kulture Maja Gojković, ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač, komesarka Evropske unije za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Marija Gabriel...

Svakako najveće obezbeđenje je prisutno kod Kampusa u Novom Sadu, gde premijerka Srbije Ana Brnabić i vojvođanski premijer Igor Mirović prisustvuju otvaranju nove zgrade Instituta "Biosens". 

Kako javlja reporter 021.rs sa lica mesta, zbog dolaska Ane Brnabić u Novi Sad angažovano je jako obezbeđenje. 
 
Usled poseta zvaničnika obratila nam se sugrađanka koja je jutros pratila dete u SOŠO "Milan Petrović". Ovu obrazovnu ustanovu jutros su posetili ministar Branko Ružić, zajedno sa komesarkom EU Marijom Gabriel.
 
Po rečima Novosađanke, nije imala gde da parkira jer su mesta rezervisana za vozila koja voze ili u kojima se voze osobe sa invaliditetom, zauzela "skupa vozila sa žutim tablicama pod pratnjom policije, bez nalepnice".
 
"Molim da mi se pojasni ko još osim automobila koji imaju nalepnicu za osobe sa invaliditetom smeju da parkiraju na parking mesta rezervisana za njih. Jutros nisam imala gde da parkiram, jer su na mestima bili posetioci. Kaže portir, 'došao je ministar prosvete i još neki članovi Evropske unije'. Na moje pitanje da li je neko od njih osoba sa posebnim potrebama, nije znao da mi odgovori", rekla je ova Novosađanka za 021.rs, koja nam je i dostavila snimak na kom se vidi više vozila parkiranih na mesta za osobe sa invaliditetom.
 
Međutim, to nije sve od današnjih poseta Novom Sadu.
Kratkotrajnih pometnji u saobraćaju moglo je da bude i zbog sastanka ambasadora Ukrajine Volodimira Tolkača sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem.
 
U rodnom gradu je bila i bivša gradonačelnica, sadašnja ministarka kulture Maja Gojković. Ona je danas obišla Galeriju Matice srpske. 
 
Još jedna ministarka boravila je Novom Sadu. U pitanju je ministarka za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jelena Tanasković, koja je nešto pre podneva posetila "Vode Vojvodine". 
 
Takođe, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković ugostio je danas ambasadore Italije, Rumunije i Kipra. On je održao niz sastanaka sa predstavnicima diplomatskog kora, koji su u Novi Sad došli kako bi prisustvovali ovaranju
nove zgrade Biosens instituta.
 
Eventualna saobraćajna "pometnja" u Novom Sadu, uz rotaciona svetla blindiranih automobila, trebalo bi da se raščisti u narednim satima, imajući u vidu da je većina poseta završena.

Komentari 50

  • Joja

    22.04.2023 01:16
    Ovo je pokazna vežba kada odluče da blokiraju Srbiju dok oni uteknu u avione sa svojim porodicama.ovo je pripremna radnja.
  • Goran

    21.04.2023 09:43
    Ako treba sastanak, ima skajp, ako mora sastančenje, onda ima javni prevoz ili svako svoj auto. Ovako ja izjavljujem da sam lud ali i da poštujem ludilo, za mene se može reći da sam lud, ali se tada neće poštovati ludilo. Najgore je kad si lud a ludilo nepoštuješ..
  • Proleter

    21.04.2023 03:22
    A simo Spasić gde je?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti