VIDEO Desničari organizuju "nacionalno okupljanje" u NS: "Uskoro će na redu biti Vojvodina"

Grupa desničarskih stranaka i pokreta organizovaće "nacionalno okupljanje i "novosadski svenarodni bunt" u subotu, 22. aprila u 18 časova, na Pozorišnom trgu.
Slične skupove ove stranke su organizovale u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a glavna tema je protivljenje sporazumu između Srbije i Kosova.
"Veliko nacionalno okupljanje u Novom Sadu" najavljeno je porukama "Ne kapitulaciji", "Za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije", "Ne francusko-nemačkom ultimatumu", "Vučiću, ostavka". 
Na okupljanje su pozvali Dveri, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije, ali i razne desničarske organizacije. 
 
Lider Nove DSS Miloš Jovanović pozvao je građane da im se pridruže u nastavku borbe za Kosovo i Metohiju.
 
 
Predsednica Dveri Vojvodine Ivana Stojanović kaže da se okupljaju kako bi pokazali nezadovoljstvo politikom koju vodi aktuelna vlast, jer će uskoro na redu biti Vojvodina.
 
"Dragi vojvođanski Srbi, vi koji ste sačuvali srpstvo u Austrougarskoj, zahvaljujući kosovskom zavetu, kroz pesme, slike, svetog kneza Lazara i kosovskog zaveta, koji ste čuvali u svojim kućama i pripojili se matici Srbiji, i svi Srbi i svi koji ste protiv predaje Kosova u šiptarske ruke, pozivamo vas da dođete 22. aprila, u 18 časova, ispred SNP da pokažemo svoje nezadovoljstvo politikom koju vodi ova vlast, jer uskoro će na redu biti naša Vojvodina", poručila je Stojanović.
 
 
Sličnu poruku je imao i Borko Ilić iz Zavetnika koji je poziv Novosađanima poslao iz Prizrena navodeći da "ako danas predaju naše Kosovo i Metohiju, sutra će našu Vojvodinu i naš Novi Sad" i naveo da su njihovi zahtevi ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i raspisivanje izbora na svim nivoima.
 
 
Ipak, u pozivu Zavetnika i POKS-a koji se deli društvenim mrežama, kao razlozi za protest je nabrojeno mnogo više toga, od neodustajanja dovođenja Rio Tinta u Srbiju, preko ekonomskih problema u Srbiji do lokalnih afera u Novom Sadu i drugim sredinama.
Zvaničan program još uvek nije poznat, ali se u pojedinim objavama navodi da će se okupljenim obratiti predsednik Nove DSS Miloš Jovanović, lider POKS-a Vojislav Mihailović, predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski, te lider Dveri Boško Obradović. 

Komentari 179

  • Pawlle

    23.04.2023 22:59
    Desnicari, ucite madjarski
  • Vladan

    23.04.2023 17:52
    @Pera

    A Vučićeva zla i nesposobna kamarila najviše koristi nestanku Srbije i slobodi Vojvodine.
  • Salajčan

    23.04.2023 17:22
    Što pre to bolje
    Kamo lepe sreće da je sledeća!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti