MUP: Za srednju policijsku školu u Sremskoj Kamenici konkurisalo 3.000 kandidata na 210 mesta

Više od 3.000 kandidata mlađih od 17 godina prijavilo se na konkurs za upis u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" u Sremskoj Kamenici.
MUP: Za srednju policijsku školu u Sremskoj Kamenici konkurisalo 3.000 kandidata na 210 mesta
Foto: 021.rs
Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, konkurs za jedno od 210 mesta trajao je od 3. do 18. aprila, a broj prijavljenih kandidata "nedvosmisleno potvrđuje da je povećano poverenje u policiju i stavlja ovu srednju školu na vrh najtraženih škola u Srbiji".
"Broj prijavljenih kandidata pokazuje da je na jedno mesto u Srednjoj školi unutrašnjih poslova konkurisalo 15-oro kandidata.  Ovi podaci potvrđuju neophodnost ovakvog, sistematskog i kontinuiranog školovanja dece, koje im daje mogućnost da se, odmah posle osnovnog obrazovanja, profesionalno usmere, razvijaju i osposobljavaju za obavljanje posla policajca", kažu u MUP-u.
Podsećaju da je, na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da posle 14 godina ova srednja škola ponovo otvori vrata budućim đacima, Vlada Srbije donela odluku da Srednja škola unutrašnjih poslova ponovo počne sa radom. 
 
Inače, ova srednja škola trebalo bi da počne sa radom u septembru, a već sada se postavlja niz pitanja na koja ne postoje odgovori. U važećem Zakonu o policiji srednja škola, kao vid osposobljavanja budućih radnika u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nigde nije predviđena.
 
Samim time što ne postoji u trenutnom zakonu, postavlja se niz pitanja o njenom radu kao što su sigurnost posla polaznika ove srednje škole, način funkcionisanja i rada, plan i program nastave. Opširnije o ovim pitanjima čitajte u našem tekstu OVDE.
 
A svoje mišljenje o novosadskoj policiji i njenom radu možete izneti u anketi OVDE.
  • jovana

    20.02.2024 17:00
    policija
    hocu ja jovana marjanovic da budem policajka grad sremska mitrovica
  • Majka

    28.06.2023 13:00
    Policija
    Tačno je da u školu mogu uci samo deca koja imaju jaku vezu,licno sam videlakakva su deca prolazila.Kriva kicma,naočare itd a moje dete koje je sportista,momak za 3g ispred svoje generacije itd i oboren na lekarskom zbog 3 bele fleke na koži(vitiliga)ma važi kako da ne.Trebali ste onda navesti da ko nema vezu ne konkuriše i ne izlaze decu stresu i maltretiranju od 8 ujutro do 25h popodne.Sramota
  • Oki

    04.06.2023 05:45
    Oki
    Moj sin prošao sve testove i psiho testove a obori ga na nekom intervju gde kaže da je dobar djak i odličan kandidat ali da je emotivan i da je bolje da upiše neku drugu školu. A sam sam policajac 30 godina bivši pripadnik PJP i završio istu školu....i gde je tu pravda....pa nisam spremio kovertu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti