Plan za sprečavanje porodičnog nasilja u Novom Sadu - uskoro javna prezentacija

Grad je objavio poziv građanima za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu lokalnog akcionog plana za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Analiza stanja u oblasti rodne ravnopravnosti i sprečavanja i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja nad ženama i nasilja u porodici pokazuje da postoje prostori za unapređenje postupanja u ovoj oblasti, navodi se u Nacrtu.

"Grad je čvrsto rešen da se posveti ovim izazovima i da podstiče poboljšanje položaja žena i doprinosi sprečavanju i borbi protiv rodno zasnovanog nasilja", dodaje se.

Nacrtom se definišu prioriteti u sprečavanju rodno-zasnovanog nasilja, koji uključuju unapređenje insititucionalnog okvira i procedura, unapređenje multisektorske saradnje, efikasnije postupanje institucija, razvoj specijalizovanih usluga podrške žrtvama, unapređenje kvaliteta života žrtava i informisanje opšte javnosti o problemu nasilja nad ženama i u porodici.
 
Definisani su i posebni ciljevi: unapređena efikasnost delovanja i saradnje organa, ustanova i organizacija civilnog društva, kao i opštih i specijalizovanih usluga za žrtve, te bezbednost svih građana i građanki.
 
Zainteresovani građani i predstavnici udruženja mogu da učestvuju u raspravi do 27. aprila, tako što će predloge i primedbe poslati Gradskoj upravi za opšte poslove ili na mejl nada.padejski@gmail.com.
Planira se i održavanje javne prezentacije čiji datum još uvek nije objavljen. 
 
Nacrt plana i ostale detalje možete pronaći OVDE.
  • Pićuka

    20.04.2023 16:38
    Za početak neka prouče "tradicionalne porodične vrednosti" na koje se pozivaju crkva i tradicionalne pravoslavne partije. Onda neka crkva preuzme ulogu "glavnog prosvetitelja" jer se bar 80% Srba izjašnjavaju kao vernici SPC. Onda drastične kazne i efikasno tužilaštvo i sudstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti