Danas Čišćenje Novog Sada, na Dan planete Zemlje - Šodroš prva lokacija

Građanske inicijative Dunavac-Šodroš, Ekološki front Novi Sad i Eko straža Novi Sad pozvale su građane da im se u subotu, na Dan planete Zemlje, u podne pridruže u akciji čišćenja na Dunavcu.
Danas Čišćenje Novog Sada, na Dan planete Zemlje - Šodroš prva lokacija
Foto: 021.rs
Mesto okupljanja je na kraju ulice Jerneja Kopitara, kod nasipa.
Akcija čišćenja u Novom Sadu biće na još četiri lokacije koje su građani predložili.
To su: Sremska Kamenica kod ulaza u Kamenički park, Liman kod mosta Slobode, sa strane Kineske četvrti, Trg Marije Trandafil, i nasip u Begeču.
 
Akcije se organizuju u okviru desete nacionalne kampanje čišćenja "Zavrni rukave", s više od 150 prijavljenih lokacija širom Srbije, pokrenute od strane udruženja Eko straža.
 
"Cilj kampanje je mobilizacija građana radi stvaranja kritične mase odlučne da vrši pritisak na nadležne za sprovođenje sistemskih, korenitih i preko potrebnih promena u načinu upravljanja otpadom", poručili su aktivisti.
 
Ocenili su da je, uz "divlje deponije", ogroman problem što se sav otpad u Novom Sadu odlaže na gradsku nesanitarnu deponiju na Klisu.
 
Tu deponiju su nazvali  "pravom ekološkom tempiranom bombom", jer se na nju, kako su naveli, doveze 300 tona otpada dnevno, odnosno 110 hiljada tona godišnje, od čega se reciklira svega petina.
  • Pićuka

    22.04.2023 12:16
    Planeta zemlja je jača od vas. Šetaćete vi "svoju decu" sa maskma po NS na vodi. Koliko je čovek glup i Bog je svestan svoje greške.
  • /

    22.04.2023 12:02
    /
    kome ciste sodros?
  • F

    22.04.2023 09:36
    F
    Sodros je gradiliste i nepotrebno je bilo sta tamo raditi i glumiti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti