FOTO: Dokle se stiglo sa obnovom stadiona Novog Sada, Đurić objašnjava zašto su radovi poskupeli

Rekonstrukcija stadiona na Detelinari koji koristi RFK "Novi Sad" je poskupela za više od 30 miliona dinara, a rok za završetak je probijen zbog nepredviđenih radova.
FOTO: Dokle se stiglo sa obnovom stadiona Novog Sada, Đurić objašnjava zašto su radovi poskupeli
Foto: 021.rs

Trenutna cena radova je 237 miliona dinara, a rok za završetak je 30. septembar.

Rekonstrukcija stadiona Novog Sada podrazumeva izgradnju novih vodovodnih, kanalizacionih i elektro instalacija, rekonstrukciju tribina i svečane lože, zajedničkih prostorija i toaleta. 

Povećanje troškova i pomeranje roka za završetak radova za oko šest meseci, gradonačelnik Milan Đurić objašnjava time da se tokom rekonstrukcije dela pod tribinama ustanovilo da su neophodni dodatni radovi na ojačavanju konstrukcije. Osim toga, u međuvremenu su dobili novi pravilnik Fudbalskog saveza Srbije o uslovima koje stadion treba da ispuni za odigravanje evropskih utakmica. 
 
"FSS je usvojio pravilnik i naložio da se urade i stvari koje nisu bile predviđene kad je rađen projekat rekonstrukcije. Iz tog razloga smo morali da radimo novo projektovanje, a time i dodatne radove. To je jedan razlog zašto je porasla cena. Drugi razlog - kada je otvoren podtribinski prostor ispostavilo se da nije onakav kako smo ga zamišljali spolja i shvatilo se da je potrebno da se obave dodatne stvari, što je uticalo na kašnjenje i povećanje troškova", naveo je Đurić. 
 
 
Kapacitet tribina će nakon obnove biti 2.008 mesta. 
 
Radove izvode firme "Intex", "A.R.J. Technology", "Neo inženjering" i "Frenki-alarm".
Grad je u obnovu zgrade, kao i opremanje prostora, teretane, bokserske sale i drugih prostorija uložio više od stotinu miliona dinara. Radovi su uglavnom gotovi i deo opreme i nameštaja je ubačen, dok će ostalo uskoro biti završeno.
 
Đurić je poručio da mu je drago što ima mnogo dece, nekoliko stotina njih.
 
"Oni treniraju, bave se sportom, uživaju, a prvi tim sigurno živi od toga. Drago mi je i da su dobro plasirani na tabeli", dodaje Đurić.
 
Tokom obilaska rečeno je i da Grad očekuje da u junu, prilikom rebalansa pokrajinskog budžeta, u dogovoru sa vojvođanskom vladom dobije sredstva da glavni teren dobije veštačku travu.
  • Gogi

    23.04.2023 09:35
    Sve su slagali. Pricali su da ce da naprave i juznu i severnu tribinu. Na kraju nista od toga. Usminkace zapadnu tribinu malo i to je to. A milioni otisli u prazno, o vremenskom intervalu rada da i ne pricamo.
    Bukvalno su pare potrosene na sminku i nista vise.
  • Pićuka

    22.04.2023 11:46
    Stan na Bul. Oslobođenja od 59 kvadrata košta 140.000 eura. Ko to može od plate da kupi. Moraju cene radova da se povećaju.
  • Дуле

    21.04.2023 22:41
    Чији је стадион а ко га обнавља.Поново ће служити за ``пословну намену`` а ми плаћамо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti