Radovi na obnovi stadiona Novog Sada poskupeli za devet miliona, produžen rok za završetak posla

Rekonstrukcija stadiona u Rumenačkoj ulici, koji koristi RFK Novi Sad, poskupela je, a radovi su produženi do kraja septembra sledeće godine.
Radovi na obnovi stadiona Novog Sada poskupeli za devet miliona, produžen rok za završetak posla
Foto: 021.rs
Cena je porasla za više od 9,4 miliona dinara, odnosno sa 204,8 miliona na 214,3 miliona.
Prvobitno je bilo planirano da radovi na rekonstrukciji budu gotovi polovinom aprila, ali su produženi do 30. septembra 2023. godine.
 
Razlog za pomeranje roka su dodatni radovi na betonskoj konstrukciji. Prilikom rekonstrukcije je ustanovljeno da postoje dodatna oštećenja postojeće konstrukcije stadiona koji koristi RFK Novi Sad i da je zbog toga potrebno da se izvedu dodatni radovi, za šta je urađen i elaborat. 
Radovi su uticali i na cenu čitave rekonstrukcije stadiona. Dodatni radovi su procenjeni na više od 27 miliona dinara, ali, s obzirom na to da je izvođač istovremeno imao manjak drugih radova u vrednosti većoj od 19 miliona dinara, ukupna cena radova je povećana za nešto više od devet miliona dinara. 
 
Rekonstrukcija stadiona u vlasništvu grada, a koji koristi novosadski prvoligaš, obuhvata gradnju nove vodovodne, kanalizacione i elektro instalacije, a uz rekonstrukciju tribina urediće se i svečana loža, zajedničke prostorije i toaleti. 
Kapacitet tribina će nakon obnove biti 2.008 sedišta.
 
Radove izvode firme "Intec" , "A.R.J. Technology", "Neo inženjering" iz Novog Sada i "Frenki-alarm" iz Valjeva, a sve finansira Grad Novi Sad.  
  • dođoš

    05.12.2022 15:39
    ...
    A.r.j =Vrbas= detelinara pucnjava.
  • Salajčan

    05.12.2022 14:55
    Slavija
    Dajte na Slaviji na zapadnu tribinu namestite makar klupe da može da se sedne. Zadnji put su postavljene pre tridesetak godina i to je bila donacija. Ajde bar nešto dajte i Slaviji
  • Zdravko

    05.12.2022 13:51
    Banda
    Naprdnjaci pune dzepove naprdnjacima...a klub tone li tone

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti