APV o skupu desničara u Novom Sadu: Vojvodina i Kosovo se ne mogu posmatrati na isti način

Akcija progresivne Vojvodine (APV) tvrdi da lideri stranaka desnice "pokušavaju da unesu nemir među građane Vojvodine, pretnjama da Vojvodinu očekuje kosovski scenario".
APV o skupu desničara u Novom Sadu: Vojvodina i Kosovo se ne mogu posmatrati na isti način
Foto: 021.rs

APV osuđuje ovakvu "zamenu teza" Nove demokratske stranke Srbije, Dveri i Zavetnika i zapaljive izjave pred najavljeni skup desničara u subotu, 22. aprila. 

"Osuđujemo ovakvu zamenu teza i zapaljive izjave koje samo mogu da podstaknu podele i poremete međunacionalne odnose u Vojvodini, a nikako nisu u funkciji borbe protiv režima Aleksandra Vučića. Svako ko se usudi da digne glas protiv nepravednog i izrabljivačkog položaja Vojvodine desničarskim strankama u Srbiji izvor je opasnosti i pretnja po teritorijalni integritet države", navodi se u saopštenju.

Ističe se da su Vojvodina i Kosovo dva različita problema i "ne mogu se posmatrati niti rešavati na isti način". 
 
"Uprkos pretnjama i zastrašivanjima, građani Vojvodine će se sami izboriti za svoju autonomiju, svoju imovinu, nadležnosti, sredstva, koji su joj oduzeti", naglašavaju.
 
Podsetimo, grupa desničarskih stranaka i pokreta organizovaće "nacionalno okupljanje i "novosadski svenarodni bunt" u subotu, 22. aprila u 18 časova, na Pozorišnom trgu.
Slične skupove ove stranke su organizovale u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a glavna tema je protivljenje sporazumu između Srbije i Kosova.
 
"Veliko nacionalno okupljanje u Novom Sadu" najavljeno je porukama "Ne kapitulaciji", "Za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije", "Ne francusko-nemačkom ultimatumu", "Vučiću, ostavka". 
  • @Stanka Vojvođanka

    23.04.2023 12:29
    Svaki dan se baš ovde na najstrašnije načine pljuju i omalovažavaju Bosanci, Crnogorci a pogotovu Srbi od pripadnika tzv. "vojvođanske nacije", prebrojavaju se krvna zrnca i svakome van Novog Sada nameće nadimak "dođoš", i ti sada imaš toliko obraza da ove pajace okriviš kako su "samo njima važna krvna zrnca"? Zaista?!
  • Bačka Republika

    22.04.2023 14:26
    Nedovoljno
    Neće nekolicina fašista uspeti ništa da poremeti, ne postoje odvojeni odnosi u Vojvodini prema etničkoj podeli. Takve podele nisu uspele ni Slobi da izazove ovde, zato su i naselili svoje. A oni žive u svom malom nacionalnom svetu i samo su glasna manjina, Vojvođani su van tog sveta, nit' se družimo nit' pričamo sa njima. Nego, zašto se APV ne ogradi od svog osnivača optuženog za nasilje u porodici? Ni reč o tome. Zašto se udružujete sa PSG kad znamo ko im je finansirao kampanju i sakupljao potpise? Zašto su saopštenja rekaciona bez jasne kampanje Vojvodine kao Republike kao što vam je i u programu? Hoćete da preuzmete Ligine glasače sa još jednom DB pričom? Ako nije tako dokažite se jačim akcijama od saopštenja. Pokrajnski izbori se približavaju a ni k. od kampanje na vidiku. Porodični izleti sa transparentima nisu kampanja već izlet istomišljenika, potrebna je jača borba za Vojvodinu. Mnogo jača!
  • Ciga

    22.04.2023 12:03
    Sviranje Q...
    @Neša
    Kako si u opšte i do sada moga da glasaš za radikale, kakva svet mora biti kod čoveka da daje glas radikalima i Šešelju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti