FOTO: Novosađani čistili obalu Dunava

Danas je organizovana akcija čišćenja obale Dunava u Novom Sadu, povodom Dana planete Zemlje koji se svake godine obeležava 22. aprila.
Očišćeni su delovi keja – kod ušća kanala DTD, kod železničkog mosta, Varadinskog mosta, Bici oaze i Volonterske oaze.
U akciji je učestvovalo oko 50 Novosađana.
Akcija je bila posvećena podizanju svesti o našoj odgovornosti, a organizovali su je EU info point Novi Sad, Novosadski volonterski servis (NVS), Omladinski savez udruženja OPENS, uz podršku kompanije Schneider Electric Srbija.
 
 
"Ovom akcijom želeli smo da skrenemo pažnju na veliki problem smeća koje ljudi ostavljaju za sobom u čitavom gradu, a tokom ovih lepih dana posebno na potezu uz Dunav. Važno je da brinemo o našem gradu i prirodi koja nas okružuje, jer tako brinemo o sebi i svom zdravlju, ali i svim ostalim živim bićima koja zajedno sa nama naseljavaju ovu planetu", rekao je koordinator NVS-a, Vojislav Prkosovački.
 
 
  • Zerstorer

    22.04.2023 22:33
    ...
    Neko je u slicnoj akciji cistio podrucje pre ulaska u Kamenicki park kod mosta ima najmanje pola god.sve spakovano u crne kese eno jos stoji...cistoca ne moze da to odnese?
  • Mile

    22.04.2023 21:16
    U gradu od preko 400.000 stanovnika, izadje samo 50 ljudi.....e moja deco...
  • Igor

    22.04.2023 20:17
    @Duško
    Били смо, чистили, па чак и учествовали у организацији. Ово се тиче свих нас, а не само људи једне странке, вероисповести итд. Тако да, видимо се и следеће године.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti